Χρέη πανδημίας: Σενάριο για αποπληρωμή σε έως και 72 δόσεις

Χρέη πανδημίας: Σενάριο για αποπληρωμή σε έως και 72 δόσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Τη βελτίωση της ρύθμισης οφειλών σε έως 72 δόσεις εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η ειδική ρύθμιση των 24 άτοκων και 48 έντοκων δόσεων για τους φόρους που είναι σε αναστολή είσπραξης δεν επαρκεί για να καλύψει τις ζημίες που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020. Σύμφωνα με τις βασικές γραμμές του σχεδίου, το οποίο δεν έχει οριστικοποιηθεί, δύο είναι οι βασικές παράμετροι των νέων διευκολύνσεων: η αύξηση των δόσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί  (ρύθμιση 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο 2,5%) σε έως και 72 και η ένταξη στην ρύθμιση και των οφειλών από το φόρο εισοδήματος και πιθανόν από τον ΕΝΦΙΑ.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ελεύθεροι επαγγελματίες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, εργαζόμενοι σε κλειστές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το ποσοστό εμπρόθεσμων οφειλών για όλες τις κατηγορίες φόρων έφθασε το 91,31% τον Μάρτιο, όταν τον Φεβρουάριο ήταν χαμηλότερα κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες και 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το σύνολο του 2020.

Το νέο «πακέτο» αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση με τους θεσμούς στην 11η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ