Χωρίς δημοπρασία τα δικαιώματα χρήσης της παραλίας στα ξενοδοχεία

Χωρίς δημοπρασία τα δικαιώματα χρήσης της παραλίας στα ξενοδοχεία Facebook Twitter
eurokinissi
0

Έως τρία χρόνια θα μπορούν να παραχωρούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις τα δικαιώματα χρήσης αιγιαλού σε όμορες περιοχές, χωρίς δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Money Review, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων» προβλέπει:

- Στα όμορα προς τον αιγιαλό, παραλία, λιμνοθάλασσα, λίμνη πλεύσιμο ποταμό κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, κέντρα αναψυχής, ναυταθλητικά σωματεία αναγνωρισμένα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και σε επιχειρήσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής, που δραστηριοποιούνται σε χώρο όμορο του κοινοχρήστου και λειτουργούν νόμιμα, μπορεί να παραχωρείται με αντάλλαγμα απλή χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης παρόχθιας ζώνης, χωρίς δημοπρασία, για χρονικό διάστημα μέχρι τρία έτη.

Ο περιορισμός του εμβαδού κάθε παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης παρόχθιας ζώνης, σε 500 τετραγωνικά μέτρα, δεν ισχύει για τις παραχωρήσεις σε όμορες του κοινοχρήστου χώρου τουριστικές επιχειρήσεις. Ειδικά για το 2021, το αντάλλαγμα θα αποδίδεται κατά 70% στον οικείο ΟΤΑ και κατά 30% στο Δημόσιο.

Για το τρέχον έτος, το ύψος του ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό 60% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο και η οποία προβλέπει ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται ως εξής:

– Στις περιπτώσεις που η παραχώρηση απλής χρήσης διενεργείται από το Δήμο καθορίζεται από το αρμόδιο όργανο του Δήμου και εγκρίνεται από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία.

– Στις περιπτώσεις που η παραχώρηση απλής χρήσης διενεργείται από τις Κτηματική Υπηρεσία. Για μεν τις Κτηματικές Υπηρεσίες, που λειτουργούν σε επίπεδο Διεύθυνσης εισηγείται ο Προϊστάμενος του Τμήματος Β’ και εγκρίνεται από τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Για τις Κτηματικές Υπηρεσίες που λειτουργούν σε επίπεδο τμήματος γίνεται εισήγηση και εγκρίνεται από τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλάθι των παιχνιδιών»: «Κοντά σε συμφωνία» λέει ο Γεωργιάδης - Συγκρατημένες φέτος οι αγορές των γιορτών

Οικονομία / «Καλάθι των παιχνιδιών»: «Κοντά σε συμφωνία» λέει ο Γεωργιάδης - Συγκρατημένες φέτος οι αγορές των γιορτών

Το 80% του κοινού δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης ενώ το 55% δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και παντοπωλείου
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ