Handelsblatt: Οι επενδυτές ελπίζουν σε αλλαγή πολιτικής - Ελάχιστες πιθανότητες για νίκη για Τσίπρα

Handelsblatt: Οι επενδυτές ελπίζουν σε αλλαγή πολιτικής - Ελάχιστες πιθανότητες για νίκη για Τσίπρα Facebook Twitter
0

Οι επενδυτές ελπίζουν σε αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα γράφει η ανάλυση στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες εκλέγουν νέο Κοινοβούλιο. Αλλά οι επενδυτές ψηφίζουν από τώρα: στο προοίμιο πιθανής νίκης της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας προμηθεύονται ελληνικές μετοχές. Στις αρχές της εβδομάδας οι κυριότερες μετοχές συνέχισαν την άνοδό τους στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο δείκτης Athex Composite έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών με 835 μονάδες, αφήνοντας πίσω του το σημαντικό όριο των 830 μονάδων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το πάρτι στο χρηματιστήριο είναι μία αντίδραση στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαίου. Η αντιπολιτευόμενη Ν.Δ. κατάφερε να κερδίσει την αναμέτρηση με μία απρόσμενα μεγάλη διαφορά της τάξεως των δέκα ποσοστιαίων μονάδων (...) Και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που διεξάγονταν παράλληλα, η ΝΔ είχε καθαρό προβάδισμα. Σε πολλές πόλεις και περιφέρειες οι Συντηρητικοί κατοχυρώνουν την υπεροχή τους στον δεύτερο γύρο».

Συνεχίζοντας την ανάλυση ο ανταποκριτής της Handelsblatt επισημαίνει ότι «μετά τη μεγάλη αποτυχία των ευρωεκλογών ο Τσίπρας επιχειρεί τη φυγή προς τα εμπρός και επισπεύδει για τις 7 Ιουλίου τις βουλευτικές εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Αλλά οι πιθανότητες να αλλάξει μέχρι τότε το κλίμα προς όφελός του είναι ελάχιστες. Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν μία καθαρή νίκη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη». Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, για να σημειώσει ότι ιδιαίτερα με την προοπτική κυβερνητικής αλλαγής τον Ιούλιο, μετοχές και ομόλογα από την Ελλάδα αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους επενδυτές.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM