Έκκληση προς τις ελβετικές εταιρείες πολυτελών ρολογιών απηύθυνε η Hermes για να περιορίσουν την παραγωγή και την προσφορά, καθώς η συγκεκριμένη αγορά εμφανίζει σημάδια κορεσμού.

 

Εταιρείες όπως οι Hermes, Rolex και Audemars Piguet, ανέστειλαν πέρυσι προσωρινά την παραγωγή τους γεγονός που συνέβαλε σε κάποιο βαθμό στην εξομάλυνση της προσφοράς. Όπως σημειώνει το Bloomberg οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών μειώθηκαν κατά 22% το 2020, ενώ συγχρόνως η ζήτηση επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στις μεγαλύτερες εταιρείες όπως οι Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, Cartier και Omega.

 

Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές δείχνουν να μην τους απασχολεί η υποχώρηση και η συγκέντρωση αυτή, υποστηρίζει ο Λωράν Ντορσέ, CEO του τμήματος ρολογιών της Hermes. Η Ελβετία εξήγαγε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ρολόγια τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, όμως οι κατασκευαστές πολυτελών ρολογιών θέλουν να πουλούν περισσότερα ρολόγια αλλά και να κάνουν τα προϊόντα τους ακόμη πιο αποκλειστικά. Ο Ντορνέ υποστηρίζει ότι η αγορά ρολογιών είναι πολωμένη με αποτέλεσμα να έχουμε όλο και περισσότερους νικητές και ηττημένους.

 

Την ίδια ώρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές ιστοσελίδες που εμπορεύονται ρολόγια από δεύτερο χέρι, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις συλλογές τους από ακριβά αποκτήματα και παράλληλα εντείνεται το ενδιαφέρον για vintage κομμάτια, ενώ η Apple παράγει παραπάνω από δύο φορές περισσότερα ρολόγια από το σύνολο των εξαγωγών της Ελβετίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr