Η Cyber Monday υπολογίζεται ότι θα φτάσει σε ρεκόρ έως και 12,7 δισεκ. δολαρίων στις online πωλήσεις, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

 

Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει σε νούμερα τη Black Friday καθώς οι λιανοπωλητές στις ΗΠΑ έφτασαν στο τελευταίο σημείο μιας παρατεταμένης περιόδου προσφορών, που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Οι αγοραστές έπειτα από προσφορές δύο μηνών περιμένουν να ανακτήσουν τις πωλήσεις που χάθηκαν λόγω του κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων, ενώ η Amazon.com προώθησε τις ετήσιες καλοκαιρινές της προσφορές τον Οκτώβριο, δημιουργώντας μια τεράστια σεζόν, μεγαλύτερη χρονικά από κάθε άλλη φορά.

 

Οι εκτιμήσεις από το Adobe Analytics, ωστόσο, δείχνουν ότι τα φετινά αποτελέσματα από τις προσφορές του Σαββατοκύριακου της Ημέρας των  Ευχαριστιών, θα κάνουν την Cyber Monday τη σπουδαιότερη ημέρα διαδικτυακών  πωλήσεων στην ιστορία, με τις δαπάνες να κυμαίνονται μεταξύ 10,8 δισεκατομμυρίων και 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

«Νέες κονσόλες, τηλέφωνα, έξυπνες συσκευές και τηλεοράσεις που είναι παραδοσιακές αγορές της Black Friday μοιράζονται το διαδικτυακό χώρο φέτος με ανορθόδοξες αγορές σε είδη παντοπωλείου, ρούχα και αλκοόλ, οι οποίες στο παρελθόν θα είχαν αγοραστεί στο κατάστημα» ανέφερε ο διευθυντής της Adobe Digital Insights Taylor Schreiner.

 

Η δημοτικότητα των Black Friday και Cyber Monday έχει μειωθεί με την εμφάνιση διαδικτυακών αγορών και φθηνών προσφορών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους από εμπόρους λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της Amazon και της Walmart Inc., αλλά η κρίση στον τομέα της υγείας φέτος έπαιξε σε νέα μοτίβα αγορών.

 

Οι Walmart, Target Corp, Best Buy ανέστειλαν τις προσφορές τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικές με την Amazon, ενώ διπλασίασαν τις επενδύσεις στην εκπλήρωση ηλεκτρονικών παραγγελιών.

 

Η Black Friday, η οποία σημείωσε πωλήσεις στο διαδίκτυο ύψους περίπου 9 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με την Adobe, είδε τους αγοραστές να επιλέγουν μικρότερα καταστήματα.

 

Οι καταναλωτές αναζήτησαν προσφορές για δώρα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως οι πιο πρόσφατες κονσόλες Xbox και PlayStation, σετ Lego, Roku Stick + και Apple Watches.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr