Γουόρεν Μπάφετ: Η επένδυση στην Apple του αποφέρει πάνω από 120 δισ. δολάρια

Γουόρεν Μπάφετ: Η επένδυση στην Apple του αποφέρει πάνω από 120 δισ. δολάρια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το «στοίχημα» του Γουόρεν Μπάφετ με την Apple μπορεί να αποδειχθεί μία από τις επικερδείς επενδύσεις του, αποφέροντας θεωρητικά πάνω από 120 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ και έγινε η πρώτη εταιρεία με αξία πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο όμιλος Berkshire Hathaway άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016 και έως τα μέσα του 2018 είχε το 5% της εταιρείας, μερίδιο που κόστισε 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, η επένδυση στην Apple αξίζει 160 δισεκατομμύρια δολάρια. 

«Χωρίς αμφιβολία, είναι μία από τις πιο ισχυρές επενδύσεις που έχει κάνει η Berkshire την τελευταία δεκαετία», δήλωσε ο Τζέιμς Σάναχαν, αναλυτής του ομίλου. Πέρα από την τεράστια ανατίμηση της τιμής της μετοχής της Apple, το «στοίχημα» αυτό υπήρξε επικερδές για την Berkshire και χάρη στα μερίσματα που εισπράττει ο όμιλος, κατά μέσο όρο περίπου 775 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. 

Γουόρεν Μπάφετ: Η επένδυση στην Apple του αποφέρει πάνω από 120 δισ. δολάρια Facebook Twitter

Η αποστροφή του Μπάφετ για τις μετοχές τεχνολογίας είναι γνωστή, αλλά την τελευταία δεκαετία άλλαξε στάση, με τη βοήθεια των συνεργατών του. Πλέον, το μερίδιο της Apple αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% του χαρτοφυλακίου μετοχών της Berkshire, σύμφωνα με υπολογισμούς του InsiderScore. 

Εξάλλου, το 2020 ο δισεκατομμυριούχος είχε περιγράψει την Apple ως την τρίτη μεγαλύτερη άσκηση επιχειρηματικότητας της Berkshire Hathaway, μετά τα συμφέροντα του ομίλου σε ασφαλίσεις και σιδηροδρόμους. 

«Είναι πιθανότατα η καλύτερη επιχείρηση που ξέρω στον κόσμο. Δεν σκέφτομαι την Apple ως μετοχή, αλλά ως την τρίτη επιχειρηματική δραστηριότητά μας», δήλωνε τον Φεβρουάριο του 2020 στο CNBC ο Μπάφετ. 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ