Γιούνκερ: Πρώιμο να μιλάμε για τρίτο ελληνικό πακέτο

Γιούνκερ: Πρώιμο να μιλάμε για τρίτο ελληνικό πακέτο Facebook Twitter
0

Είναι πρώιμο να μιλάμε για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στις Βρυξέλλες.

«Τώρα θα εστιάσουμε στην εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup. Είναι πρώιμο να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Αυτές οι εικασίες είναι καλύτερα να αποφεύγονται», υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, η Μέρκελ δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας θα είναι επιτυχές».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος επανέφερε το θέμα του τρίτου πακέτου, σημειώνοντας πως η Ελλάδα πιθανόν να μην μπορέσει να επιστρέψει τις αγορές χρέους μέχρι τον Ιούνιο, όταν λήγει η τετράμηνη παράταση του προγράμματος.  Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε άμεσα πως «η συζήτηση για ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM
Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM