Ο Σόιμπλε διαψεύδει άμεσα τον Ντε Γκίντος για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα

Ο Σόιμπλε διαψεύδει άμεσα τον Ντε Γκίντος για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Σε άμεση διάψευση των ισχυρισμών του Ισπανού υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας, προχώρησε ο Β. Σόιμπλε.

 «Συζήτηση για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι ούτε η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει αν θέλει ένα τρίτο πρόγραμμα.

Ο Ντε Γκίντος είχε ξανακάνει πριν από λίγες μόλις ημέρες παρόμοιες δηλώσεις που είχαν διαψευστεί διαδοχικά από τους Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ αλλά και από τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα είχε υπολογίσει το ύψος της βοήθειας μεταξύ 30 και 50 δισεκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματούχοι της ευρωζώνης οι οποίοι συμμετέχουν στις προετοιμασίες των συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών εκδήλωσαν αμηχανία ερωτηθέντες για τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας της Ισπανίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Οικονομία / 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγοί κρατών, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς, προκειμένου να αναλύσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Οικονομία / Γιατί οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να παραμείνουν υψηλές στην Ευρώπη ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν

Οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές για κάποιο διάστημα, παρόλο που η περιοχή δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα Στενά του Ορμούζ - Τι «κρύβεται» πίσω από αυτό
THE LIFO TEAM