Γεροβασίλη: Γνωστό πόσες και πόσο αποτυχημένες προβλέψεις έκανε το ΔΝΤ

Γεροβασίλη: Γνωστό πόσες και πόσο αποτυχημένες προβλέψεις έκανε το ΔΝΤ Facebook Twitter
1

«Η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού, ξεπερνώντας μάλιστα τους στόχους. Το ίδιο οφείλουν και όλες οι υπόλοιπες πλευρές. Ήδη από τη συμφωνία του καλοκαιριού προβλέπονταν διορθωτικές κινήσεις αν και όταν διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους. Έχουμε επιτύχει υπεραπόδοση στην κάλυψη των στόχων, κάτι που αποδεικνύεται χωρίς αμφιβολία και από τα στοιχεία της EUROSTAT. Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις. Τελικά δηλαδή να έχει υπονομευτικό αποτέλεσμα στο ίδιο το πρόγραμμα. Εμείς αποδείξαμε ότι επιτυγχάνουμε και ότι ανατρέπουμε τις προβλέψεις προς το καλύτερο. Το ΔΝΤ αντιθέτως είναι γνωστό πόσες και πόσο αποτυχημένες προβλέψεις έκανε» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Real News, σχολιάζοντας τα πρόσθετα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ να νομοθετηθούν.

«Η κυβέρνηση υλοποιεί μία συμφωνία την οποία έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού, σεβόμενη τους κανόνες της δημοκρατίας - σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, οι οποίες έφερναν μνημόνια, έχοντας παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και καταστρατηγήσει το προεκλογικό τους πρόγραμμα» αναφέρει και τονίζει πως « η αποτελεσματικότητά μας είναι αποδεδειγμένη με χειροπιαστά στοιχεία, έχοντας για πρώτη φορά επιτύχει υπεραπόδοση στην τήρηση των όρων συμφωνίας και με πιο θετικές οικονομικές επιδόσεις από τις προβλέψεις (με στοιχεία της EUROSTAT, 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα, αντί για 0,25% έλλειμμα και οριακή ύφεση 0,2%, αντί για 0,7% του ΑΕΠ το 2015)» .

Για την ψήφιση των νομοσχέδιων (ασφαλιστικό –φορολογικό) η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως η Βουλή, ως είθισται, θα διακόψει για το Πάσχα, οπότε η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει μετά το Πάσχα με την επανέναρξη των εργασιών.


Για την εκταμίευση της δόσης και την συζήτηση για το χρέος υπογραμμίζει πως «το πλαίσιο της συμφωνίας είναι σαφές. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλα τα αντισυμβαλλόμενα μέρη».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM