Φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατ. ευρώ καταλογίζει στον Χρήστο Καλογρίτσα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου

Φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατ. ευρώ καταλογίζει στον Χρήστο Καλογρίτσα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου Facebook Twitter
5

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ αποδίδει στον κ.Χρήστο Καλογρίτσα και στη σύζυγό του το πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Μάλιστα, στα εισοδήματά τους για κάποια χρόνια δήλωναν ότι ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα (!), ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είχαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό και έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι φορολογικές αρχές κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου εισαγγελέα, εντοπίστηκαν αδήλωτα εισοδήματα ύψους 32.8 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2001- 2013.

Αν και ο έλεγχος περιορίστηκε μόνο στις τράπεζες που υπέδειξε ο εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος, αποκαλύφθηκε ότι το ζεύγος Καλογρίτσα είχε δηλώσει για το συγκεκριμένο διάστημα εισοδήματα 42.189 ευρώ, ενώ η σύζυγος του 355.978 ευρώ. Ειδικά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '00 δήλωναν ως έσοδα ακόμα και μόλις 3.000 ευρώ για ολόκληρο το έτος. 

Όμως, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα δηλωθέντα εισοδήματα του ζεύγος Καλογρίτσα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που είναι στο όνομά τους.

Το «Πρώτο Θέμα» αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας έχει ήδη καταφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών για να μειώσει το πρόστιμο που του έχει καταλογιστεί, καταφέροντας να μειώσει τις απαιτήσεις του Δημοσίου από τα 32,8 στα 27,5 εκατ. ευρώ.

Φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατ. ευρώ καταλογίζει στον Χρήστο Καλογρίτσα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου Facebook Twitter
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αυτό μας θυμίζει κάτι;http://www.alfavita.gr/arthra/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82
Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για την κοινωνία, οι θεσμοί, παρόλες τις παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών με πρακτικές που συχνά θυμίζουν μαφία, κατορθώνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Γι' αυτό δεν έχουν καμία ελπίδα αυτοί οι τύποι.
Ποτε δεν καταλαβα γιατι αυτα τα πορισματα δεν μπορουν να βγαινουν ΑΥΤΟΜΑΤΑ και για ολους και να μην χρειαζεται ιδιαιτερη κινητοποιηση. Να διωκονται και να πληρωνουν και αυτοι που κλεβουν 1.000 και αυτοι που κλεβουν 1.000.000 απο την εφορια.Μηπως ειναι σκοπιμο,λεω εγω?