Το ποσοστό ανεργίας και ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, αλλά η χρηματιστηριακή αγορά εξελίσσεται λίγο καλύτερα.

 

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average και ο δείκτης S&P 500 αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 12% την εβδομάδα που έληξε στις 9 Απριλίου. 

 

Και ενώ όλος ο πλανήτης βιώνει ήδη τεράστιες οικονομικές ζημιές και δυσκολίες, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα πολύ πλούσιοι που έγιναν ακόμη πλουσιότεροι.

 

Τα κέρδη αυτής της εβδομάδας οδήγησαν σε ενίσχυση πλούτου ύψους 51,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 10 δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως.

 

Ο Amancio Ortega του ισπανικού κολοσσού Inditex με τα Zara κέρδισε το μεγαλύτερο μέρος, τόσο σε δολάρια όσο και σε ποσοστιαίες μονάδες. Η καθαρή του αξία σημείωσε άνοδο κατά 7,2 δισ. δολ., στα 64,8 δισ.

 

 

Ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση. Έχει κερδίσει 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας τα 124,7 δισεκατομμύρια δολάρια (net worth).

 

 

Ο μεγιστάνας Bernard Arnault αύξησε κατά 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον πλούτο του στα 92 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές του LVMH αυξήθηκαν σχεδόν κατά 7%.

 

Oι δέκα κερδισμένοι της εβδομάδας

 

Amancio Ortega, Inditex, Ισπανία

Μεταβολή από τις 2 Απριλίου έως τις 9 Απριλίου: + 7,2 δισ. δολάρια

 

Jeff Bezos, Αmazon, HΠΑ
 + 6,8 δισ. δολάρια

 

Bernard Arnault, LVMH, Γαλλία

 + 6,3 δισ. δολάρια

 

Mark Zuckerberg, Facebook, ΗΠΑ

+ 6,2 δισ. δολάρια

 

Warren Buffett, Berkshire Hathaway, ΗΠΑ

 + 5,0 δισεκατομμύρια δολάρια

 

Mukesh Ambani, πετροχημικά, πετρέλαιο & φυσικό αέριο, Ινδία

+ 4,4 δισ. δολάρια

 

Elon Musk, Tesla, ΗΠΑ

 + 4,2 δισ. δολάρια

 

Larry Ellison, Oracle, ΗΠΑ

 + 4,0 δισ. δολάρια

 

Bill Gates, Microsoft, ΗΠΑ

 + 3,6 δισ. δολάρια

 

Larry Page. Alphabet, ΗΠΑ

+ 3,6 δισ. δολάρια