ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Folli Follie: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο φάκελος με τις διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο φάκελος με τις διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Facebook Twitter
0

Στον οικονομικό εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie Γιάννη Δραγάτση, διαβιβάστηκαν σήμερα οι διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα προστιμα στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας (συνολικά 11 άτομα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβίβαση του φακέλου γίνεται με ουσιαστική καθυστέρηση ενός μήνα, (οι αποφάσεις ελήφθησαν στις 2 Αυγούστου), ενώ δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ως γνωστόν ο οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Follie.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει, καταρχήν, αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγηση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας.

Ουσιαστικά δηλαδή η επιτροπή έστειλε στην εισαγγελία τις αποφάσεις για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

Στο μεταξύ η εταιρία έχει προσφύγει στο Πρωτοδικείο και έχει ήδη τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM