Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα εξαντλήθηκαν τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» για την Αττική.

 

Η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα για την Αττική και συνολικά υπεβλήθησαν 17.673 αιτήσεις, από τις οποίες έγιναν δεκτές οι 8.702. Το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο, που τα πρώτα πέντε λεπτά από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν 10.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:50 το πρωί της Δευτέρας. Εγκρίθηκαν οι 8.702 από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την περιφέρεια Αττικής, δηλαδή 144,8 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 16.600 ευρώ.

 

Σήμερα καταγράφηκαν μικρές καθυστερήσεις στο σύστημα του Building Cert, σύμφωνα με το υπουργείο, που τις απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στο ότι μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο, με αποτέλεσμα το Building Cert να δέχεται μεγάλο φόρτο.

 

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»- που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και ΕΕ- συνεχίζεται την Τετάρτη (16/4), όταν στις 10:00 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

 

Το πρόγραμμα θα δώσει ισχυρή ώθηση στην οικονομία, δημιουργώντας άμεσα κύκλο εργασιών 1,5 δισ. ευρώ, επανέλαβε η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου. Παράλληλα, συνέχισε, το πρόγραμμα θα βοηθήσει να κερδηθεί το στοίχημα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού αποθέματος, σημειώνοντας ότι από τις 783.752 κατοικίες της Αττικής, περισσότερες από 600.000 είναι ηλικίας 20 ετών και πάνω.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr