Ετοιμάζεται GreekHub στη Silicon Valley για την στήριξη των start ups

Silicon Valley Facebook Twitter
GettyImages
0

Τα επόμενα βήματα για την δημιουργία ενός GreekHub στη Silicon Valley αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του επικείμενου ταξιδιού του υφ. Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στις ΗΠΑ (11-18/12).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής και πληροφορίες του Σταύρου Παπαντωνίου, η πρώτη συνάντηση για το ελληνικό hub πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την ομάδα «Silicon Valley Greek Hub» (SVGH), που αποτελείται από έγκριτά μέλη της τοπικής ομογένειας τα οποία δραστηριοποιούνται με τον τομέα της καινοτομίας. 

Τρεις είναι βασικοί στόχοι του ελληνικού hub:

  • προώθηση δράσεων δικτύωσης και διασύνδεσης τόσο με την Ελλάδα, όσο και με έτερες οργανώσεις προερχόμενες από τις ΗΠΑ ή το εξωτερικό
  • η παροχή τεχνογνωσίας και καθοδήγησης (mentoring) σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις και
  • η διοργάνωση συζητήσεων για επίκαιρα ζητήματα οικονομικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σκοπός είναι να υπάρξουν επαφές μελών του hub με ελληνικές start ups και ακαδημαϊκούς φορείς προκειμένου να παρασχεθούν εξειδικευμένες υπηρεσίες καθοδήγησης.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ