Εστίαση: Πάνω από 1.000 τα λουκέτα, το 20% παραμένει κλειστό

Εστίαση: Πάνω από 1.000 τα λουκέτα, το 20% παραμένει κλειστό Facebook Twitter
eurokinissi
0

Πάνω από 1.000 «λουκέτα» έχουν καταγραφεί στον κλάδο της εστίασης σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργο Καββαθά.

Μάλιστα, κλειστό παραμένει περίπου το 20%-25% των επιχειρήσεων, καθώς είτε διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους είτε είναι εταιρείες catering.

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, οιεπιχειρήσεις που έχουν ανοίξει βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές δυσκολίες. Οι επιχειρηματίες αντιδρούν στο γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει απαγόρευση της μουσικής, αλλά και το όριο των ατόμων στις δεξιώσεις.

 Τα ζητήματα αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς μαζί με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου. Ειδικότερα, τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ και του ΕΕΑ είναι τα εξής:

– Να υπάρξει υποχρεωτική απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων των Δήμων και από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά το διάστημα των lockdown (Μαρτίου – Μαΐου 2020 και Νοεμβρίου 2020 έως τον Ιούνιο 2021).

– Επαναφορά της ρύθμισης των χρεών προς ΟΤΑ του άρθρου 165 του Ν. 4764/23.12.2020 που βεβαιώθηκαν ή μη ή κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 30/6/2021.

– Να τροποποιηθεί το άρθρο 55 του Ν. 4483/31.7.2017, ώστε να καταργηθεί η αφαίρεση άδειας χρήσης κοινοχρήστων χώρων, σε περίπτωση δεύτερης παράβασης εντός του έτους.

-Να τροποποιηθεί το άρθρο 49 του Ν. 4795/17.4.2021 με το οποίο παρατάθηκαν οι επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων των Ο.Τ.Α, με κατάργηση των περιορισμών χρονικών ορίων και την εφαρμογή της παράτασης για 2 έτη ανεξαρτήτως χρόνου λήξης της μίσθωσης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσας, συμφώνησε ώστε να υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ και ΕΕΑ.

Παράλληλα αναφορά έγινε και σε άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης (όπως αλλαγή του Π.Δ. 180/79 για την σφράγιση των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος(ΚΥΕ), τα Δημοτικά τέλη, τα υπέρογκα πρόστιμα και προσαυξήσεις αυτών ).

Μάλιστα συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη με στόχο την διεξοδική συζήτηση και επίλυση και των θεμάτων αυτών.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ