Επιδότηση ρεύματος: Αύριο στις 9:30 π.μ οι ανακοινώσεις

Επιδότηση ρεύματος: Αύριο στις 9:30 π.μ οι ανακοινώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Αύριο το πρωί στις 9.30 θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις στην ενέργεια για τον μήνα Σεπτέμβριο, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Η επιδότηση ανά μεγαβατώρα (όπως και το συνολικό ύψος της ενίσχυσης) αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τον Αύγουστο, προκειμένου να αντισταθμιστεί ως ένα βαθμό η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος που ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο οι προμηθευτές.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM 97.7 η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο, ώστε να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, θα ανέλθει στα 2 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα διαμορφώνεται νέο υψηλό ρεκόρ για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα καθώς η χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου για την αυριανή ημέρα καθορίζεται στα 616,38 ευρώ/MWh.

Αντίστοιχα η μέγιστη τιμή είναι στα 794,95 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Δευτέρα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα εκτοξεύθηκε στα 539,54 ευρώ/MWh, καταγράφοντας αύξηση 42,84% σε σχέση με χθες που ήταν στα 377,72 ευρώ/MWh.

Στην Ελβετία καταγράφεται η μέγιστη τιμή με 624 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Οικονομία / Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Τράπεζες, μεταξύ αυτών οι Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία, με συνολικά τουλάχιστον 15.000 απολύσεις τους τελευταίους μήνες.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ