Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι την Παρασκευή η καταβολή - Ποιοι οι δικαιούχοι

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι την Παρασκευή η καταβολή - Ποιοι οι δικαιούχοι Facebook Twitter
Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι την Παρασκευή η καταβολή - Ποιοι οι δικαιούχοι (Eurokinissi)
0

Την Παρασκευή, κατά τα πιο πιθανά σενάρια, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ.

Η καταβολή αφορά σε 7.000 εργαζόμενους που δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τις ημέρες κατά τις οποίες οι συμβάσεις τους ήταν σε αναστολή, τον Μάιο.

Στο υπουργείο Εργασίας έχει ήδη κατατεθεί πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις εργοδοτών, που έγιναν κατά την υποβολή των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα ο ΟΕΕ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας, παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή του εντύπου, που αφορά στις παρατάσεις – οριστικές διακοπές των συμβάσεων του Μαΐου και άμεση έκδοση αναλυτικών οδηγιών για την συμπλήρωση του σχετικού εντύπου από τους εργοδότες.

Παράλληλα, ζητούν όλες οι υποβολές των εντύπων που αφορούν στο μήνα Ιούνιο, να έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Ιουλίου αλλά και να ανοίξει η εφαρμογή ΕΡΓΑΝΗ για δύο εβδομάδες ώστε οι λογιστές – φοροτεχνικοί να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις, στις αιτήσεις αποζημίωσης – αναστολής των εργαζομένων, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την οικονομική ενίσχυση αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα δήλωσης της πραγματικής ημερομηνίας έναρξης και λήξης της αναστολής εργασίας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM