Την Παρασκευή, κατά τα πιο πιθανά σενάρια, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ.

 

Η καταβολή αφορά σε 7.000 εργαζόμενους που δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τις ημέρες κατά τις οποίες οι συμβάσεις τους ήταν σε αναστολή, τον Μάιο.

 

Στο υπουργείο Εργασίας έχει ήδη κατατεθεί πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις εργοδοτών, που έγιναν κατά την υποβολή των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

 

Παράλληλα ο ΟΕΕ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας, παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή του εντύπου, που αφορά στις παρατάσεις – οριστικές διακοπές των συμβάσεων του Μαΐου και άμεση έκδοση αναλυτικών οδηγιών για την συμπλήρωση του σχετικού εντύπου από τους εργοδότες.

 

Παράλληλα, ζητούν όλες οι υποβολές των εντύπων που αφορούν στο μήνα Ιούνιο, να έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Ιουλίου αλλά και να ανοίξει η εφαρμογή ΕΡΓΑΝΗ για δύο εβδομάδες ώστε οι λογιστές – φοροτεχνικοί να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις, στις αιτήσεις αποζημίωσης – αναστολής των εργαζομένων, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την οικονομική ενίσχυση αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα δήλωσης της πραγματικής ημερομηνίας έναρξης και λήξης της αναστολής εργασίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr