ΕΝΦΙΑ: Σήμερα τα εκκαθαριστικά- Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ: Σήμερα τα εκκαθαριστικά- Πότε ξεκινούν οι πληρωμές Facebook Twitter
Φωτ.; Sooc
0

Έφτασε η ώρα του ΕΝΦΙΑ καθώς εντός της ημέρας αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet περισσότερα από 7,3 εκατ. εκκαθαριστικά.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα ενημερωθούν λεπτομερώς για τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ που από φέτος εκδίδεται νωρίτερα για να μοιραστεί σε περισσότερες δόσεις. 

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν το ίδιο πόσο αν δεν έχουν αλλαγές στην περιουσία τους. 

Αξίζει να αναφερθεί πως η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μπορεί να ολοκληρωθεί έως και σε δέκα δόσεις. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί τέλος Μαΐου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2024. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να πληρώσει όλο το ποσό εφάπαξ θα έχει 3% έκπτωση στο ποσό.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ενόψει της έκδοσης των εκκαθαριστών του ΕΝΦΙΑ επιστροφές φόρου θα πραγματοποιηθούν ξανά την Παρασκευή 28/4 σε όσες δηλώσεις υποβληθούν μέχρι την Τετάρτη 26/4. Επιστροφές από δηλώσεις, που θα υποβληθούν από την Πέμπτη και μετά, θα συμψηφιστούν με οφειλές από ΕΝΦΙΑ.
 


Πώς υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ 

Το ύψος του ποσού του ΕΝΦΙΑ το οποίο καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να καταβάλλουν σε δόσεις υπολογίζεται με βάση 9 συντελεστές: την επιφάνεια του ακινήτου σε τετραγωνικά μέτρα, την τιμή ζώνης, την παλαιότητα του ακινήτου, την απομείωση της επιφάνειας, τον όροφος του ακινήτου, τον αριθμό των προσόψεων, τους βοηθητικούς χώρους, ενώ επίσης συνυπολογίζεται αν πρόκειται για ημιτελές κτίσμα και αν είναι μονοκατοικία.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

Οικονομία / Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφαιρεί την Ελλάδα από τη λίστα των χωρών με «μακροοικονομικές ανισορροπίες», έπειτα από 16 χρόνια

«Πρόκειται για μια εξέλιξη με ιδιαίτερο ιστορικό βάρος», αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών στην ανακοίνωσή του
THE LIFO TEAM
CHEVRON HELLENIQ ENERGY ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Οικονομία / Chevron: Κοινό αίτημα με τη Helleniq Energy για επέκταση και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

«Συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για την εθνική προσπάθεια ανάπτυξης του τομέα υδρογονανθράκων», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM