Εκταμιεύθηκε η πρώτη υποδόση 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ESM

Εκταμιεύθηκε η πρώτη υποδόση 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ESM Facebook Twitter
SOOC
0

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ολοκλήρωσε σήμερα την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μέρος της τέταρτης δόσης του προγράμματος στήριξης συνολικού ύψους 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε εγκριθεί χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM.


«Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης όλων των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση και της επακόλουθης έγκρισης του αναθεωρημένου Μνημονίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM» επισήμανε χθες ο ESM, σημειώνοντας ότι η συνολική δόση θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, την εκκαθάριση εγχώριων ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τη δημιουργία ενός μαξιλαριού ρευστότητας.


Το υπόλοιπο ένα δισεκατομμύριο που θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους, αυτό θα μπορεί εκταμιευθεί μετά την 1η Μαΐου, σε συνέχεια νέας απόφασης του ΔΣ του ΕSM.

Ο ESM αναφέρει επίσης πως έως σήμερα έχει εκταμιεύσει συνολικά 45,9 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM