Eκπληξη: Ο Σόιμπλε συζητά και τα ευρωομόλογα

Eκπληξη: Ο Σόιμπλε συζητά και τα ευρωομόλογα Facebook Twitter
0

Η Γερμανία μπορεί τελικά να είναι πρόθυμη να προχωρήσει πιο γρήγορα από ό, τι αναμένεται στην αποδοχή της  κοινής ευθύνης για το χρέος της ευρωζώνης, σημειώνει η Wall Street Journal, ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα.

Ο Σόιμπλε, κάνει την έκπληξη δηλώνοντας στην εφημερίδα ότι η Γερμανία θα μπορούσε να συμφωνήσει σε κάποια μορφή «κοινού» χρέους το συντομότερο, αν το Βερολίνο πειστεί ότι ο έλεγχος των Βρυξελλών επί των εθνικών περιορισμών είναι μια υπόθεση μη αναστρέψιμη. Και αυτό-λέει-θα μπορούσε να συμβεί πριν από την πλήρη εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Συνθήκης.

"Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μια κοινή δημοσιονομική πολιτική θα είναι μη αναστρέψιμη και καλά συντονισμένη. Δεν θα υπάρξουν από κοινού εγγυημένα ομόλογα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική.", λέει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Μάλιστα σχολιάζοντας την φερόμενη ως δήλωση της κυρίας Μέρκελ ότι όσο ζει δεν θα υπάρξουν ομόλογα, τονίζει ότι τα ΜΜΕ μεγαλοποίησαν τη σημασία των όσων είπε η καγκελάριος.

Επιπλέον, ο κ. Σόιμπλε αναγνώρισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει βραχυπρόθεσμα μέτρα για να σταματήσει η φυγή των ιδιωτικών κεφαλαίων από τις αγορές ομολόγων της περιοχής και δήλωσε ότι υπάρχει ένας αριθμός μέσων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων αγορών του δημοσίου χρέους από την ζώνη του ευρώ με το μηχανισμό διάσωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε υποδηλώνουν ότι το Βερολίνο είναι πρόθυμο να προχωρήσει περισσότερο από ό, τι αναμένεται για να καταλήξει σε συμβιβασμό με τη Γαλλία και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, σε μια νέα ρυθμιστική δομή για τη ζώνη του ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM