ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM Facebook Twitter
0

Την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ενέκρινε σήμερα (26/10) το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η αποδέσμευση των κεφαλαίων έρχεται σε συνέχεια της θετικής αποτίμησης των θεσμών για την εκκαθάριση προηγούμενων οφειλών του δημοσίου.

Την ικανοποίησή του για την εκκαθάριση μεγάλου μέρους ληξιπρόθεσμων οφειλών εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε δήλωσή του ο Κ. Ρέγκλινγκ υπογραμμίζει πως η Ελλάδα υπερέβη το στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα κάτι που «θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας». «Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος να ολοκληρωθεί εγκαίρως», κατέληξε ο επικεφαλής του ESM.

Συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης που εγκρίθηκε σήμερα, η Ελλάδα έχει λάβει από τον ESM βοήθεια ύψους 40,2 δισ. ευρώ, από τα 86 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο τρέχον πρόγραμμα και 182 δισ. συνολικά από τον ESM και τον EFSF. Όπως επισημαίνει ο ESM στην ανακοίνωσή του, «το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018».

Την απόφαση του ΔΣ του ESM χαιρέτισε μέσω Twitter και ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι «εκπληρώθηκαν οι αμοιβαίες δεσμεύσεις». Επίσης, πρόσθεσε ότι τώρα πρέπει «να εργαστούμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018».

Η πορεία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του EuroWorking Group. Όπως διαπίστωσαν πηγές της ευρωζώνης που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος», ωστόσο «παραμένουν κάποιες προκλήσεις».

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM