«To ΔΝΤ δεν θέλει να βοηθήσει άλλο την Ελλάδα»

«To ΔΝΤ δεν θέλει να βοηθήσει άλλο την Ελλάδα» Facebook Twitter
3

Το ΔΝΤ δεν θέλει να βοηθήσει άλλο την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε χρεοκοπία τον Σεπτέμβριο, γράφει το Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που λένε ότι το Ταμείο άφησε να εννοηθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω υποστήριξη για τη χώρα.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι είναι ήδη βέβαιο πως η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί.

Καθώς η χώρα ζητά περισσότερο χρόνο για να επιτύχει τους στόχους της, και αυτό θα απαιτούσε  επιπλέον  10-50 δις, αρκετές χώρες της ευρωζώνης  δεν είναι πλέον διατεθειμένες να επωμιστούν νέα βάρη για την Ελλάδα. Επιπλέον, χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία, έχουν συνδέσει την υποστήριξή τους, με την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Spiegel, «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον στις χώρες της Ευρωζώνης ως διαχειρίσιμος».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM
Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια