Δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση με τον Τσακαλώτο διαβεβαιώνει ο Μάριο Ντράγκι

Δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση με τον Τσακαλώτο διαβεβαιώνει ο Μάριο Ντράγκι Facebook Twitter
EPA
0

Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν (για το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς) αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, επισήμανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε «καμία αντιπαράθεση» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Μάριο Ντράγκι διέψευσε τα σχετικό δημοσίευμα που υποστήριζε ότι, κατά το περασμένο Eurogroup, o επικεφαλής της ΕΚΤ αμφισβήτησε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. 

Έγινε απλώς μια παρουσίαση που αφορούσε τα κόκκινα δάνεια και την ανάγκη μείωσης τους μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ανέφερε, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει «πολλά» και ότι απομένουν «κάποιες ενέργειες» που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο πρόγραμμα, σχολίασε πως «δεν είναι δουλειά του προέδρου ΕΚΤ», να εξετάσει κάτι τέτοιο, αλλά των κρατών-μελών, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Ντράγκι ερωτήθηκε επίσης από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με το αν συμμερίζεται τις θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία στη βάση των ανακοινώσεων του Eurogorup αλλά και της αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης.

«Δεν είμαι απαισιόδοξος. Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Για το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τόνισε πως απαιτείται μια αξιολόγηση από τους θεσμούς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η απρόσκοπτη και χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς εφαρμογή τους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Οικονομία / «Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις των στοιχείων προχωρούν άμεσα, ώστε η πρώτη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα
LIFO NEWSROOM
Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM