«Βουτιά» για τα κρυπτονομίσματα: Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του από τον Νοέμβριο

«Βουτιά» για τα κρυπτονομίσματα: Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του από τον Νοέμβριο Facebook Twitter
0

Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ της αξίας του από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου, με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων να συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία ενώ οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν να κάμψουν την ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητά τους. 


Όμως, δεν είναι μόνο το Bitcoin. Τα κρυπτονομίσματα γενικώς φαίνεται πως έχουν κάνει άσχημη αρχή το 2022. Το τελευταίο (εργάσιμο) 24ωρο της περασμένης εβδομάδας, το Bitcoin σημείωσε πτώση 8%, με την τιμή του να πέφτει στα $35,479, σύμφωνα με το CoinDesk. Ενώ από την αρχή του νέου έτους, το ψηφιακό νόμισμα με τη μεγαλύτερη αξία έχει κατρακυλήσει πάνω από 20% - τη στιγμή που το Νοέμβριο η τιμή του διαμορφωνόταν στο ιστορικό υψηλό των $68,990.


Ως προς το Ethereum, το δεύτερο πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, σημείωσε χειρότερη πορεία καθώς την Παρασκευή έκανε «βουτιά» 12% κινούμενο περίπου στα $2,400 το πρωτί του Σαββάτου, ενώ από την αρχή του 2022 έχει καταγράψει πτώση περί τα 30%
 


Μεταξύ των επενδυτών επικρατεί νευρικότητα για τα ψηφιακά νομίσματα και άλλα πιο επισφαλή επενδυτικά αγαθά. 

Επιπλέον, οι κυβερνήσεις κινούνται επιθετικότερα κατά των κρυπτονομισμάτων Την Πέμπτη, το Reuters μετέδωσε πως η κεντρική Τράπεζα Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Σημειώνεται πως παρότι η Ρωσία είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο, η κεντρική της τράπεζα ανέφερε πως τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την οικονομική σταθερότητα της χώρας. 


Και η πρόταση της Ρωσίας διαδέχεται εκείνη της Κίνας, λίγους μήνες πριν, που αποφάσισε την πλήρη καταστολή των κρυπτονομισμάτων, απαγορεύοντας τόσο τις συναλλαγές όσο και την εξόρυξη.


Με την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων φλερτάρουν και άλλες χώρες. Τον Νοέμβριο η Ινδία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει νομοσχέδιο ρύθμισης των ψηφιακών νομισμάτων ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι ανέφερε πως απαιτείται διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τα κρυπτονομίσματα. 

Με πληροφορίες από CNN

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM