«Βουτιά» για τα κρυπτονομίσματα: Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του από τον Νοέμβριο

«Βουτιά» για τα κρυπτονομίσματα: Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του από τον Νοέμβριο Facebook Twitter
0

Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ της αξίας του από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου, με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων να συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία ενώ οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν να κάμψουν την ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητά τους. 


Όμως, δεν είναι μόνο το Bitcoin. Τα κρυπτονομίσματα γενικώς φαίνεται πως έχουν κάνει άσχημη αρχή το 2022. Το τελευταίο (εργάσιμο) 24ωρο της περασμένης εβδομάδας, το Bitcoin σημείωσε πτώση 8%, με την τιμή του να πέφτει στα $35,479, σύμφωνα με το CoinDesk. Ενώ από την αρχή του νέου έτους, το ψηφιακό νόμισμα με τη μεγαλύτερη αξία έχει κατρακυλήσει πάνω από 20% - τη στιγμή που το Νοέμβριο η τιμή του διαμορφωνόταν στο ιστορικό υψηλό των $68,990.


Ως προς το Ethereum, το δεύτερο πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, σημείωσε χειρότερη πορεία καθώς την Παρασκευή έκανε «βουτιά» 12% κινούμενο περίπου στα $2,400 το πρωτί του Σαββάτου, ενώ από την αρχή του 2022 έχει καταγράψει πτώση περί τα 30%
 


Μεταξύ των επενδυτών επικρατεί νευρικότητα για τα ψηφιακά νομίσματα και άλλα πιο επισφαλή επενδυτικά αγαθά. 

Επιπλέον, οι κυβερνήσεις κινούνται επιθετικότερα κατά των κρυπτονομισμάτων Την Πέμπτη, το Reuters μετέδωσε πως η κεντρική Τράπεζα Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Σημειώνεται πως παρότι η Ρωσία είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο, η κεντρική της τράπεζα ανέφερε πως τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την οικονομική σταθερότητα της χώρας. 


Και η πρόταση της Ρωσίας διαδέχεται εκείνη της Κίνας, λίγους μήνες πριν, που αποφάσισε την πλήρη καταστολή των κρυπτονομισμάτων, απαγορεύοντας τόσο τις συναλλαγές όσο και την εξόρυξη.


Με την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων φλερτάρουν και άλλες χώρες. Τον Νοέμβριο η Ινδία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει νομοσχέδιο ρύθμισης των ψηφιακών νομισμάτων ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι ανέφερε πως απαιτείται διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τα κρυπτονομίσματα. 

Με πληροφορίες από CNN

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ