Αυξημένη κατά 34% η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αύριο

Αυξημένη κατά 34% η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αύριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σημαντική άνοδος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται για αύριο, Παρασκευή, στην προημερήσια αγορά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου. 

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο διαμορφώνεται στα 235,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα για αύριο, μια αύξηση της τάξεως του 34% σε σύγκριση με τη σημερινή τιμή. Ωστόσο, δεν αποτελεί ρεκόρ, καθώς τους προηγούμενους μήνες είχε φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα. 

Η τιμή του φυσικού αερίου στην πλατφόρμα TTF της Ολλανδίας το μεσημέρι διαμορφωνόταν στα 120,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένη κατά 36,1%.

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος οφείλεται και στη μείωση κατά σχεδόν 50% (σε σχέση με σήμερα) της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές που αναμένεται αύριο, καθώς το κενό καλύπτεται από τις ακριβότερες μονάδες φυσικού αερίου.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος ττης ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Μαρία Ρίτα Γκάλι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ