Αυξημένη κατά 34% η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αύριο

Αυξημένη κατά 34% η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αύριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σημαντική άνοδος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται για αύριο, Παρασκευή, στην προημερήσια αγορά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου. 

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο διαμορφώνεται στα 235,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα για αύριο, μια αύξηση της τάξεως του 34% σε σύγκριση με τη σημερινή τιμή. Ωστόσο, δεν αποτελεί ρεκόρ, καθώς τους προηγούμενους μήνες είχε φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα. 

Η τιμή του φυσικού αερίου στην πλατφόρμα TTF της Ολλανδίας το μεσημέρι διαμορφωνόταν στα 120,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένη κατά 36,1%.

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος οφείλεται και στη μείωση κατά σχεδόν 50% (σε σχέση με σήμερα) της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές που αναμένεται αύριο, καθώς το κενό καλύπτεται από τις ακριβότερες μονάδες φυσικού αερίου.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος ττης ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Μαρία Ρίτα Γκάλι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM