Αυξημένη κατά 34% η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αύριο

Αυξημένη κατά 34% η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αύριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σημαντική άνοδος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται για αύριο, Παρασκευή, στην προημερήσια αγορά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου. 

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο διαμορφώνεται στα 235,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα για αύριο, μια αύξηση της τάξεως του 34% σε σύγκριση με τη σημερινή τιμή. Ωστόσο, δεν αποτελεί ρεκόρ, καθώς τους προηγούμενους μήνες είχε φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα. 

Η τιμή του φυσικού αερίου στην πλατφόρμα TTF της Ολλανδίας το μεσημέρι διαμορφωνόταν στα 120,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένη κατά 36,1%.

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος οφείλεται και στη μείωση κατά σχεδόν 50% (σε σχέση με σήμερα) της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές που αναμένεται αύριο, καθώς το κενό καλύπτεται από τις ακριβότερες μονάδες φυσικού αερίου.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος ττης ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Μαρία Ρίτα Γκάλι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM
Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM