Aramco: Τα κέρδη του σαουδαραβικού πετρελαϊκού «γίγαντα» εκτοξεύτηκαν κατά 82% το πρώτο τρίμηνο του 2022

Aramco: Τα κέρδη του σαουδαραβικού πετρελαϊκού «γίγαντα» εκτοξεύτηκαν κατά 82% το πρώτο τρίμηνο του 2022 Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η σαουδαραβική Aramco ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη της από το 2019, εν μέσω του παγκόσμιου ράλι τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται κατά 82%, με τα καθαρά έσοδα να αγγίζουν τα 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Σε δελτίο Τύπου η εταιρεία απέδωσε την εκτίναξη των κερδών στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας, αλλά και την αύξηση της παραγωγής. 

Η εισβολή στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει τεράστια αύξηση στις τιμές πετρελαίου και φυσικο;y αερίου. 

Η Ρωσία είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγούς χώρες, ωστόσο οι χώρες της Δύσης προσανατολίζονται πλέον στην απεξάρτησή τους από τη ρωσική ενέργεια. 

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε ανοδική πορεία και πριν τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καθώς οι παγκόσμιες οικονομίες άρχιζαν να ανακάπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Αμίν Νάσερ σημείωσε πως η εταιρεία «εστιάζει στην κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας που είναι αξιόπιστη, οικονομική και ολοένα και πιο βιώσιμη».

«Η ενεργειακή ασφάλεια είναι ουσιώδης και εμείς επενδύουμε μακροπρόθεσμα» πρόσθεσε. 

Η Σαουδική Αραβία είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του Opec και μέσω της αύξησης της παραγωγής, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των τιμών ενέργειας. 

Με πληροφορίες από BBC
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM