Αλλαγές στη ρύθμιση για την προστασία της α' κατοικίας

Αλλαγές στη ρύθμιση για την προστασία της α' κατοικίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δύο νομοτεχνικές αλλαγές, «όχι από επιθυμία αλλά από ανάγκη» ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Για να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε μπροστά προτείνουμε δύο νομοτεχνικές αλλαγές, όχι από επιθυμία αλλά από ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά. Η πρώτη αφορά όπως είπε στα επιχειρηματικά δάνεια και προβλέπει περιορισμό του ορίου των επιχειρηματικών δανείων από τις 130.000 στις 100.000, «τη στιγμή της υποβολής της αίτησης».

Η δεύτερη αφορά στην αποτίμηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου αναφορικά πάντα με τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

  

«Προσπαθώ να βρω παράθυρο για να γίνουν οι 100 δικαιούχοι 101», είπε ο κ. Δραγασάκης και εξήγησε: «Αρχίζουμε με την αποτίμηση που είναι στα βιβλία των τραπεζών και από κει και πέρα πρέπει ο δανειολήπτης με νόμιμο τρόπο να αποδείξει την εμπορική αξία όπως προσδιορίζεται στα βιβλία των πιστωτών».

Δύο λεπτά πριν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε τονίσει από το ίδιο βήμα πως πρόκειται για έναν νόμο «που είναι πολύ περισσότερο υπέρ της ισότητας από τον αντίστοιχο στην Κύπρο, εμπεριέχει και επιχειρηματίες... Όλα τα συστήματα εδώ και έξω έχουν κάποιο ρίσκο, το δικό μας δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών. Ωστόσο για να έχουμε το πράσινο φως από την ECB θα έρθουν κάποιες αλλαγές που επηρεάζουν λίγο την περίμετρο για τα επιχειρηματικά δάνεια».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM
Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Οικονομία / Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Τράπεζες, μεταξύ αυτών οι Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία, με συνολικά τουλάχιστον 15.000 απολύσεις τους τελευταίους μήνες.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ