Αλεξιάδης για περιουσιολόγιο: Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς

Αλεξιάδης για περιουσιολόγιο: Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει μετά την ανακοίνωση για το περιουσιολόγιο σχολίασε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό "δεν θα αποτελέσει βάση φορολόγησης".

"Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, προσθέτωντας: "Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10 -15 - 20.000 ευρώ όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια, αλλά με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες, εκείνους που συμμετείχαν στο πάρτυ και δεν πλήρωναν τόσο καιρό". "Αν ο παππούς ξεχάσει να δηλώσει το χωράφι που χάρισε στο εγγόνι εκεί δεν θα επέμβουμε", είπε σε άλλη του αναφορά ο αν. υπουργός.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καν η σκέψη το περιουσιολόγιο να αποτελέσει βάση φορολόγησης ούτε σε πολιτικό επίπεδο αλλά και πρακτικά, καθώς, όπως είπε, δεν θα είχε καμία εισπραξιμότητα. Μάλιστα προσέθεσε ότι αυτό αναφέρεται και σε ειδική παράγραφο εγγράφου που έχει ήδη αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς.

Σχετικά με τους φόβους που έχουν ανακύψει για εφοριακούς που θα μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια των πολιτών, ανέφερε: "Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, εκτός αν έχει δηλώσει κάποιος το σπίτι του ως επαγγελματική στέγη, εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, θα ισχύει ό, τι και σήμερα. Σε περιπτώσεις βέβαια που κάποιος περιλαμβάνεται σε λίστα, έχει δηλώσει 40.000 εισοδημα αλλά φαίνεται ότι έκανε κατάθεση 500.000 εκείνη τη χρονιά, τότε όχι απλά θα χτυπήσουμε την πόρτα, αλλά θα κατασκηνώσουμε στην επαγγελματική του εγκατάσταση".

"Το περιουσιολόγιο το χρειαζόμαστε για έλεγχο και διασταυρώσεις, ώστε ο φορολογικός ελεγκτής να έχει πλήρη εικόνα του πολίτη", διευκρίνισε.

Δεν υπάρχει θέμα διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο σύμφωνα με τον κύριο Αλεξιάδη. Ούτε ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία, τόνισε και εξήγησε ότι περιορισμένη πρόσβαση, μόνο στα στοιχεία των φορολογουμένων που εξετάζει, θα έχει ο ελεγκτής.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Η κυβέρνηση υπουργών που "ξεχνάνε" να δηλώσουν ακίνητα και εκατομμύρια λες και είναι φιστίκια μας απειλεί με κατασχέσεις αν δεν δηλώσουμε μέχρι και πόσα ζευγάρια κάλτσες έχουμε.Δοξάστε τους...