Αλαλούμ με τα θέματα συζήτησης Βαρουφάκη - Λαγκάρντ

Αλαλούμ με τα θέματα συζήτησης Βαρουφάκη - Λαγκάρντ Facebook Twitter
0

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών και το Μαξίμου, σχετικά με το τι συζητήθηκε στη συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε ότι τέθηκε επί τάπητος η επιμονή του ΔΝΤ στις αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό, την ώρα που κύκλοι του ΥΠΟΙΚ διέψευδαν ότι η επικεφαλής του Ταμείου ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα από τον Έλληνα υπουργό.

«Προφανώς συζητήθηκαν και αυτά τα θέματα και η ελληνική πλευρά και ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο Γ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον Real fm. Ο ίδιος παραδέχθηκε ακόμα ότι η αύξηση του ΦΠΑ σε πλούσια νησιά βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, η συζήτηση είναι ανοιχτή αλλά δεν έχει υποβληθεί τέτοιου είδους πρόταση στους θεσμούς.

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο capital.gr, αναφέρουν σε κάθε περίπτωση ότι τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης παραμένουν, και μετά τη συνάντηση, ακριβώς τα ίδια, καθώς το ΔΝΤ παραμένει ο πιο αυστηρός «θεσμός» σχετικά με τις απαιτήσεις του από την Ελλάδα.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Επιμένουν σε ασφαλιστικό και εργασιακά, αυτά για εμάς αποτελούν αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε αυτά τα ζητήματα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ενώ τόνισαν ότι υπήρξε πρόοδος μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ αναφορικά με το πώς θα γίνεται η συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ