Νέα διαμάχη μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας, τη  στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόκκινα δάνεια, βλέπει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

 «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει διαίσθηση αναφορικά με παρατεινόμενες διαμάχες», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο της που επιγράφεται «Νέα διαφωνία απειλεί τους πιστωτές της Ελλάδας».

 

Σύμφωνα με την ανάλυση του δημοσιεύματος από την Deutsche Welle η εφημερίδα συνεχίζει ως εξής για τη θέση Σόιμπλε: «Όπως για παράδειγμα όταν πριν από μερικές μέρες αμφισβήτησε το νόημα της ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. Υπέρ αυτής της άποψης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα. Ο Σόιμπλε παίρνει ήδη θέση διότι προβλέπει ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Τo ΔΝΤ και η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ ζητούν από τα κράτη της ευρωζώνης ελάφρυνση για την Ελλάδα όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους. Η γερμανική κυβέρνηση όμως δεν βλέπει εκεί μεγάλα περιθώρια. Προς τα έξω πάντως οι δανειστές προσπαθούν ακόμα να καλύψουν τις διαφορές τους».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr