Απεργία την Πρωτομαγιά

Κάτω από τα 400 ευρώ πέφτει η κατώτατη σύνταξη

Κάτω από τα 400 ευρώ πέφτει η κατώτατη σύνταξη Facebook Twitter
Τελικά δεν τη "δρόσισε την πατάτα" ο νέος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Χαϊκάλης. Αντιθέτως... Φωτ.: SOOC
13

Η κατώτατη σύνταξη που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο σε όσους ασφαλισμένους συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2015 με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή λόγω ατυχήματος διαμορφώνεται στα 392,7 ευρώ αντί για 486, σύμφωνα με την Ημερησία.

 

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015 θα λαμβάνουν αναλογία της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά (για την ασφάλιση έως τις 31/12/2010 θα υπολογίζεται τμήμα σύνταξης με βάση τις καταστατικές διατάξεις και τα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν σε κάθε ταμείο).


Την άμεση εφαρμογή των δύο αυτών αλλαγών που φέρνουν μειώσεις στις νέες συντάξεις (-93,3 ευρώ ή - 19,20% στις κατώτατες και μικρότερες, ανάλογα βέβαια και με το ύψος των αποδοχών της τελευταίας 5ετίας, στις υπόλοιπες) προβλέπει η πρώτη εγκύκλιος την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Χαϊκάλης και δημοσιεύεται στην Ημερησία. Η εγκύκλιος ενεργοποιεί το Ν. 3863/10 (για τη βασική και την κατώτατη σύνταξη) και το Ν. 4334/15 (για την απονομή αναλογίας της βασικής στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015).

 

Δείτε την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας

 

Κάτω από τα 400 ευρώ πέφτει η κατώτατη σύνταξη Facebook Twitter

 

Κάτω από τα 400 ευρώ πέφτει η κατώτατη σύνταξη Facebook Twitter

 

Κάτω από τα 400 ευρώ πέφτει η κατώτατη σύνταξη Facebook Twitter

13

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Φάτε αριστερη μνημονιακη αξιοπρεπεια τωρα. Το κακο ειναι οτι με οση λυσσα λεγαν για τους προηγουμενους οτι ειναι κοτες και δοσιλογοι κλπ τωρα κανουν μοκο και ας τρωνε στη μαπα 10 φορες χειροτερα μετρα. Δε πειραζει ετσι για να στρωσετε.
Ποιος να ντραπεί βέβαια, αυτός που είναι στην Μήλο με ιδιωτική θαλαμηγό, παριστάνοντας τον αριστερό ηγέτη; Έλατε μετά με κανένα Βαρουφάκη να μας μιλήσετε για λιτό βίο.
Το πόσο χαμηλά έχει φτάσει το επίπεδο της πολιτικής αντίληψης, είναι ότι αν αυτά τα έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις θα είχε ανοίξει η έβδομη πύλη της κολάσεως. Οι υπουργοί θα έψαχναν σπηλιά να κρυφτούν και οι σύντροφοι θα ωρύονταν στα έδρανα, στα κανάλια, στις συνελεύσεις. Τώρα, από τη μία έχουμε τον Λαφαζάνη, που το όχι του είναι ανέξοδο και ψεύτικο-κυβερνά ακόμη! Και όλη την υπόλοιπη πρώτηφοράαριστερά, καλά, εντάξει τι να κάνουμε, αβαβά κι απάνω τούρλα. Μέχρι τις 24/1 τα μνημόνια τα υπέγραφαν οι ξεφτίλες οι ΣαμαροΒενιζέλοι. Από τις 25/1 τα μνημόνια μας τα επέβαλε ο Ναζί ο Σόιμπλε. Η υποκρισία, η ανευθυνότητα και τα δυο σταθμά είναι δείγματα αξιακής φτώχειας.
Πραγματικά xouftalo τόσες μέρες αναρωτιέμαι αν δεν ψήφιζαν το μνημόνιο τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης, θα έλεγε όχι ο Λαφαζάνης και θα έχανε την καρέκλα ή θα το κατάπινε; Σαν να κάνει επανάσταση εκ του ασφαλούς μου φαίνεται...
Α ρε κατακαημένε Χαϊκάλη. Αντί να μείνεις στην ιστορία σαν ταλαντούχος κωμικός ηθοποιός θα μείνεις σαν ξεπουλημένος υποργάκος που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και ανέχεια στους ηλικιωμένους/ανάπηρους συνανθρώπους μας. Ντροπή σου.
Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ας θυμηθούμε κάποιες λαμπρές δηλώσεις ότι ''Καμία σύνταξη δε θα μειωθεί'' των παρακάτω προβεβλημένων ανθρώπων:1. κ. Στρατούλης:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=641781022. κ. Σκουρλέτηςhttp://www.protothema.gr/politics/article/486617/skourletis-kamia-meiosi-se-epikourikes-kai-vasikes-sudaxeis/3. κ. Ρωμανιάς http://newpost.gr/oikonomia/466437/rwmanias-den-tha-ypograpsoyme-kamia-meiwsh-stis-syntakseis4. κ. Φλαμπουράρηςhttp://news.makedonias.gr/131137/%CF%86%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CF%82/5. κ. Σακελλαρίδηςhttp://zeronews.gr/2015/04/05/sakellaridis-kamia-meiosi-stis-syntaxeis6. κ. Βαρουφάκης (σε συνδυασμό με κ. Στρατούλη):http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu_sinentefxeis/13814-meta290415-138147. κ. Φίληςhttp://www.ecoleft.gr/2015/05/07/%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%87/8. κ. Πρωθυπουργόςhttp://www.toxrima.gr/tsipras-de-zitame-apla-mia-symfonia-al/9. κ. Κουΐκ (για την ακρίβεια είπε ότι οι ΑΝΕΛ δε θα ψήφιζαν μείωση, ο κ. Χαϊκάλης απλά εφαρμόζει το νόμο των κακών προηγούμενων μνημονιακών ταγματασφαλιτών γιατί ο ίδιος είναι προβεβλημένος αγωνιστής).http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=281345&artTitle=kouik_se_kamia_periptosi_den_psifisoun_oi_anel_meioseis_misthon_syntaxeon_10. Τέλος, ''κύκλοι'' του Μαξίμου:http://kapistri.blogspot.gr/2015/06/blog-post_389.html
Για πολλά αυγά. Απο τα μεγάλα. Εκείνα που λένε στις λαικές "Είναι φρέσκα για μωρά". Αλλά σε ποιον να πετάξεις πρώτα είναι το πρόβλημα.(Μια παρατήρηση μόνο για τον κύριο Χαικάλη: Η βαφή των μαλλιών πρέπει να είναι τέτοιο νούμερο ώστε να κουμπώνει με τις ρυτίδες μας ρε μαν.Τώρα που έχει και σπουδαίο ρόλο και τον βλέπουν όλοι πρέπει να προσέχει)
Τα αβγά τα πετάς στον κόσμο που πίστεψε τις παπαριές τους (if u pardon my French). Ειλικρινά, όποιος είχε πιστέψει τις παπαριές τους είναι αχαρακτήριστος και ασυγχώρητος. Και δεν μπορώ να ακούω....ε, εντάξει δεν τους πιστεύαμε, αλλά κάτι καλύτερο νομίζαμε θα κάνουν από τους προηγούμενους κι άλλα τέτοια αφελή. Η ανικανότητά τους στοίχισε στη χώρα επιπλέον 40-50 δις που θα τα πληρώσει η ελληνική οικονομία, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος. Ο κόσμος τους εξέλεξε, τα αβγά να πάνε εκεί που πρέπει.
Έτσι δροσίζονται οι καυτές πατάτες! Πού 'σαι παιδί πιάσε και μια τυροκαυτερή Σαλονίκης με μπόλικο κόκκινο πιπέρι, μπας και βγάλουμε το χειμώνα. Τελικά το 50-50 ήταν μια τεράστια αλληγορία, τόσες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης ενός χαμηλοσυνταξιούχουχουχουχουχου!