Σέλινγκ (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι εφικτή μόνο αν πρώτα η Αθήνα το ζητήσει

Σέλινγκ (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι εφικτή μόνο αν πρώτα η Αθήνα το ζητήσει Facebook Twitter
0

update:Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ακυρώνει το τηλεγράφημα, το οποίο είχε στείλει νωρίτερα και αναμετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ με τίτλο: «Αυστρία: "Σχεδόν αναπόφευκτη" χαρακτήρισε μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο υπουργός Οικονομικών Σέλινγκ».


Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο η δήλωσή αποδόθηκε εσφαλμένα στον κύριο Σέλινγκ από τον ιστότοπο της εφημερίδας Die Presse, που κατόπιν διόρθωσε το λάθος. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν είναι πιθανό.

                 


Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι εφικτή μόνο αν πρώτα η Αθήνα ζητήσει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλες χώρες συμφωνήσουν με το αίτημά της.


«Οι επιπτώσεις για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν θα είναι σε καμία περίπτωση τόσο σοβαρές όσο για την Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι μια χώρα δεν μπορεί υπό καμία συνθήκη να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε ο Σέλινγκ σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Χθες προσερχόμενος στο Eurogroup είχε προβλέψει: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει παράταση του τρέχοντος προγράμματος. Αν η ελληνική κυβέρνηση σοβαρολογούσε για τη δημοκρατία, γιατί δεν διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα πριν εβδομάδες όταν υπήρχε χρόνος; Αυτό που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί, συνέβη»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM