Αναβλήθηκε το ραντεβού Στουρνάρα-Τρόικα

Αναβλήθηκε το ραντεβού Στουρνάρα-Τρόικα Facebook Twitter
1

Aναβλήθηκε για την Κυριακή το πρωί στις 10.30 η προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την αναβολή ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών για να μελετήσουν καλύτερα τα στοιχεία παρέλαβαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Εργασίας και να διαμορφώσουν το δικό τους πλαίσιο για το δημοσιονομικό κενό του 2014.

 

ΔΝΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Εν τω μεταξύ σήμερα το ΔΝΤ, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, κλήθηκε από τον Μιχάλη Ιγνατίου να απαντήσει σχετικά με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα» βάσει των οποίων ο Δανός επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν εξέφρασε την παραίνεση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρα «να μην διατείνεται πως δεν θα λάβει νέα μέτρα, διότι απλά θα κληθεί να τα πάρει».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες -χωρίς ωστόσο και να τις διαψεύσει.

«Δεν πρέπει να κάνουμε σπέκουλα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Η αποστολή την παρούσα περίοδο αξιολογεί τα στοιχεία για τον Προϋπολογισμό 2014. Θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο», τόνισε ο κ. Ράις.

Δεν σχολίασε επίσης την αναφορά του ανταποκριτή του Μega ότι ορισμένοι βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ο κ. Τόμσεν να θεωρηθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) στην Ελλάδα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια