Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung αναφέρει πως σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έχουν έρθει στην δημοσιότητα, η μόνη λύση για το χρέος της χώρας μας είναι η «ελάφρυνση» του.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προσαρμογή «θα διαρκέσει ακόμη χρόνια», αλλά παράλληλα η διαδικασία ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών βρίσκεται σε «σωστό δρόμο».

 

Το άρθρο πάντως δεν «βλέπει» ότι και η ελληνική οικονομία είναι στο σωστό δρόμο: «Στην Ελλάδα, με το χρέος της στο 160%, δεν αναγνωρίζει κανείς ότι θα σταθεί κάποτε στα πόδια της. Κάθε μικρή ανάπτυξη και κάθε μείωση του ελλείμματος ξεθωριάζει μπροστά σε αυτό το γιγάντιο βουνό. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποφευχθεί η ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

 

«Θα πρέπει κανείς να λυπάται το Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο μιλά για τον προσεχή μισό χρόνο. "Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο" δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι εντόπισαν και πάλι μία νέα τρύπα χρηματοδότησης», αναφέρει ακόμα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr