Δώρο Χριστουγέννων: Τα δύο σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Δώρο Χριστουγέννων: Τα δύο σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανησυχία φέρεται να εκφράζουν οι εργαζόμενοι για το Δώρο Χριστουγέννων, με το οικονομικό επιτελείο να επεξεργάζεται δύο σενάρια για την καταβολή του.

Σύμφωνα με το Mega, το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει τη χορήγηση του Δώρου με βάση τον ονομαστικό μισθό, δηλαδή εργαζόμενος σε αναστολή με μισθό 750 ευρώ θα λάβει δώρο 780 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι το Δώρο για τις ημέρες αναστολής θα δοθεί με βάση τα 534 ευρώ, εκτός Νοεμβρίου, που θα υπολογιστεί με βάση τα 800 ευρώ.

Για παράδειγμα εργαζόμενος με 750 ευρώ μισθό, ο οποίος ήταν σε αναστολή τον Μάιο και τον Νοέμβριο, θα λάβει δώρο 770,69 ευρώ.

Εργαζόμενος με 1.000 ευρώ μισθό, που ήταν σε αναστολή Μάιο και Νοέμβριο, θα λάβει δώρο 970,26 ευρώ. Ως προς τον τρόπο καταβολής, ο εργοδότης θα πρέπει μέχρι 31 Δεκεμβρίου να πληρώσει στους εργαζομένους ολόκληρο το ποσό και μετά το κράτος θα καλύψει τις ημέρες της αναστολής των εργαζομένων.

Μιλώντας στο Mega η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ, σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες αποφάσεις. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε γρήγορα επίσημες αποφάσεις και έχουμε μόνο ανακοινώσεις».

Η κ. Μαννέ επισήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν γρήγορα αποφάσεις προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν σωστά και ταχέως άνθρωποι οι οποίοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM