Apple: Στα 2 τρισ. η αξία της, η πρώτη αμερικανική εταιρεία που το πετυχαίνει

Apple: Στα 2 τρισ. η αξία της, η πρώτη αμερικανική εταιρεία που το πετυχαίνει Facebook Twitter
EPA
0

Η αξία της Apple έφτασε στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη και έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που το πετυχαίνει αυτό.

Την Τετάρτη, η μετοχή της Apple κατέγραψε άνοδο κατά 1,2% και έφτασε στα 467,78 δολάρια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η αξία της εταιρείας να φτάσει στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, δύο χρόνια αφότου είχε πετύχει το «ορόσημο» του 1 τρισεκατομμυρίου.

Για την κατασκευάστρια των iPhone, χρειάστηκαν 42 χρόνια για να πετύχει το 1 τρισεκατομμύριο και άλλα δύο χρόνια για τα 2 τρισεκατομμύρια. Μάλιστα, το δεύτερο τρισ. ήρθε τις τελευταίες 21 εβδομάδες, την ώρα που η παγκόσμια οικονομία συρρικνωνόταν ταχύτερα από ποτέ, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Apple: Στα 2 τρισ. η αξία της, η πρώτη αμερικανική εταιρεία που το πετυχαίνει Facebook Twitter

Η γρήγορη άνοδος της Apple στα 2 τρισεκατομμύρια είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή επειδή η εταιρεία δεν έχει κάνει και πολλά νέα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια, σχολιάζουν οι New York Times. Απλά, έχει δημιουργήσει μία εταιρεία που έχει τέτοιο έλεγχο στο πώς επικοινωνούν, διασκεδάζουν και ψωνίζουν οι άνθρωποι, που δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεται σε πρωτοποριακές εφευρέσεις.

Η εξέλιξη αυτή με την Apple δείχνει πόσο επωφελής ήταν η πανδημία για τις τεχνολογικές εταιρείες. Από τα τέλη Μαρτίου, όταν το χρηματιστήριο βρέθηκε στο ναδίρ εξαιτίας των ανησυχιών για την πανδημία- και έπειτα από τα μέτρα που έλαβε η αμερικανική κεντρική τράπεζα- οι μετοχές των Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet και Facebook έχουν εκτοξευθεί.

Οι επενδυτές έριξαν δισεκατομμύρια στους γίγαντες της τεχνολογίας, στοιχηματίζοντας ότι το τεράστιο μέγεθος και η δύναμή τους θα λειτουργήσουν ως «καταφύγιο» από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Χαρακτηριστικό είναι πως η συνολική αξία και των πέντε εταιρειών αυξήθηκε κατά σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια από τις 23 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM