Δώρο Πάσχα: Καταγγελίες εργαζομένων για μη καταβολή του ποσού

Δώρο Πάσχα: Καταγγελίες εργαζομένων για μη καταβολή του ποσού Facebook Twitter
Δώρο Πάσχα: Καταγγελίες εργαζομένων για μη καταβολή του ποσού (Eurokinissi)
0

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν στα σωματεία τους πως δεν τους καταβλήθηκε το Δώρο Πάσχα, όπως έπρεπε ως την καταλυτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου.

Σύμφωνα υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη των εργατικών ενώσεων, εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει όχι μόνο τη μη εξόφληση του Δώρου Πάσχα αλλά και ότι εξαναγκάστηκαν να επιστρέψουν το ποσό που έλαβαν στον εργοδότη.

Αναφέρουν δε, ότι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε μετρητά το ποσό αφού τους καταβλήθηκε στην τράπεζα.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνάδελφοί μας απευθύνθηκαν στην ομάδα πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων της ΓΣΕΕ όπως επίσης και στις κατά τόπους πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα προκειμένου να καταγγείλουν ότι δεν είχαν λάβει το Δώρο Πάσχα, αναζητώντας έτσι εναλλακτικό τρόπο υποβολής και προώθησης της καταγγελίες τους αφού πρώτα είχαν απευθυνθεί στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας», δηλώνει ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν λίγες και οι καταγγελίες για εργοδότες που κατέβαλαν μεν το Δώρο στον εργαζόμενο, αλλά στη συνέχεια του ζήτησαν να κάνει ανάληψη του ποσού από την τράπεζα και να τους το καταβάλλει σε μετρητά.

Ο Δ. Καραγεωργόπουλος ανέφερε ακόμη πως υπήρξαν εργοδότες που δεν κατέβαλαν καθόλου το Δώρο Πάσχα και άλλοι που έδωσαν ένα τμήμα του έναντι.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο υπάρχουν κυρώσεις για τους παραβάτες εργοδότες.

Πολιτικές αντιδράσεις

 

«Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τελικά το δώρο Πάσχα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την καταβολή του έως τα τέλη Ιουνίου.

Η ΝΔ δεν υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το δώρο Πάσχα να καταβληθεί τη στιγμή που έπρεπε από το κράτος εξ ολοκλήρου προς τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία», δήλωσε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι όχι απλώς να μην έχουν λάβει το δώρο Πάσχα τη στιγμή που το είχαν περισσότερο ανάγκη, αλλά τελικά να κινδυνεύουν να το χάσουν οριστικά. Η επίμονα εσφαλμένη πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά καταλήγει να είναι άκρως τιμωρητική» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Οικονομία / Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει τη σταδιακή εξίσωση των τιμών και των φόρων μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε να περιοριστεί το «τουριστικό κάπνισμα», το φαινόμενο κατά το οποίο καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα τσιγάρα από γειτονικές χώρες
LIFO NEWSROOM