Eurostat: Πτώση - ρεκόρ για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο πρώτο τρίμηνο του 2020

Eurostat: Πτώση - ρεκόρ για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο πρώτο τρίμηνο του 2020 Facebook Twitter
0

Πτώση 3,8% κατέγραψε το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της Ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το ΑΕΠ της ΕΕ μειώθηκε κατά 3,5%, σύμφωνα με την προκαταρτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες μειώσεις που έχουν καταγραφεί από το 1995, όταν ξεκίνησαν οι χρονικές σειρές των στοιχείων αυτών.

Η Eurostat σημειώνει ότι τον Μάρτιο, που ήταν ο τελευταίος μήνας του τριμήνου, άρχισαν να εφαρμόζονται ευρέως από τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί (σε τριμηνιαία βάση) κατά 0,1% στην Ευρωζώνη και κατά 0,2% στην ΕΕ. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,3% στην Ευρωζώνη και κατά 2,7% στην ΕΕ, ενώ είχε αυξηθεί κατά 1% και 1,3%, αντίστοιχα, στο προηγούμενο τρίμηνο. Αυτές οι μειώσεις είναι οι μεγαλύτερες από το τρίτο τρίμηνο του 2009 (-4,5% για την Ευρωζώνη και -4,4% για την ΕΕ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM