Πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας 2020

Πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας 2020 Facebook Twitter
0

Πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας 2020 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους.

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει το newsauto.gr επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου Oικονομικών, έως τα μέσα Ιανουαρίου 2020 εισπράχθηκαν Τέλη Κυκλοφορία από 5,86 εκατ. οχήματα τα οποία απέφεραν στο κράτος 1,1 δισ. ευρώ.

Επίσης περίπου 95.000 ιδιοκτήτες αποφάσισαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις Εφορίες όλης της χώρας ώστε να γλιτώσουν από τα χαράτσια και τα υπέρογκα τεκμήρια διαβίωσης.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι είχαν κατατεθεί πάνω από 123.000 πινακίδες κυκλοφορίας με αποτέλεσμα οι καταθέσεις των πινακίδων κυκλοφορίας να καταγράφουν πτώση 23% γεγονός που αποδίδεται στην αλλαγή του οικονομικού κλίματος που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας. Παράλληλα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύεται ότι βρίσκονται σε Φορολογική Ακινησία περίπου 1 εκατ. οχήματα.

Ωστόσο, η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναφέρει στα στοιχεία του 2018 πως ο στόλος των κυκλοφορούντων οχημάτων ανέρχεται σε πάνω από 8 εκατ. οχήματα χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κρατικά οχήματα εκ των οποίων τα 5,2 εκατ. αφορούν σε ΙΧ, το 1,3 εκατ. σε φορτηγά, το 1,5 εκατ. σε δίκυκλα (όλα άνω των 50 κ.εκ.) και πάνω από 26.000 λεωφορεία τα οποία πρέπει να πληρώνουν όλα Τέλη Κυκλοφορίας.

Επομένως, σε σύνολο 8,1 εκατ. οχημάτων πλήρωσαν μόλις 5,86 εκατ. τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019 με αποτέλεσμα αρχικά να φαίνεται πως 2,14 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μας ξεκαθάρισαν πως οι ακινησίες είναι πολύ πιθανό να συμπεριλαμβάνονται στον στόλο των οχημάτων καθώς μπορεί κάποιοι να είχαν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για λίγους μήνες.

Έτσι λοιπόν από το σύνολο των 8,1 εκατ. οχημάτων αφαιρέσαμε τα οχήματα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία και ανέρχονται σε περίπου 1 εκατ. οχήματα με αποτέλεσμα ο αριθμός των ιδιοκτητών που φαίνεται ότι δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019 να ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο!

Τι έγινε το 2018

To 2018 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει το Newsauto.gr στην διάθεσή του δεν είχαν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων ενώ τα αντίστοιχα Τέλη του 2017 δεν είχαν εξοφληθεί από περίπου 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες.

Με πληροφορίες από Newsauto.gr

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ