Σταϊκούρας: Μέσα στο 2020 οι διαπραγματεύσεις για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Σταϊκούρας: Μέσα στο 2020 οι διαπραγματεύσεις για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος μέσα στο 2020 και στοχευμένη μείωση του ΕΝΦΙΑ (υπέρ των μικρότερων και μεσαίων ιδιοκτησιών), προαναγγέλλει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, αναφέρεται στο πότε θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη μείωση του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα. «Θα ξεκινήσουν και εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020».

Αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρει: «Μέχρι τέλος Απριλίου καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου, μετά και τις συνεχείς βελτιώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες σε ρυθμίσεις του». Συγχρόνως ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποιεί ότι «στη συνέχεια, θα διαμορφωθεί κάποιο πλαίσιο για τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά με άσκηση κοινωνικής πολιτικής».

Για τη μείωση, τέλος, του ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός σχολίασε: εκτιμούμε ότι θα συνοδεύει τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. «Με αυτό το 8%, το οποίο δεν θα είναι οριζόντιο αλλά θα κατευθύνεται κυρίως στις χαμηλότερες και τις μεσαίες ιδιοκτησίες», επισημαίνει.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BLACKROCK CEO AI ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

Οικονομία / BlackRock: Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης θα διευρύνει το χάσμα πλούτου, προειδοποιεί ο CEO

Όπως σημείωσε, όταν η χρηματιστηριακή αξία αυξάνεται αλλά η ιδιοκτησία παραμένει περιορισμένη, η ευημερία γίνεται λιγότερο αισθητή για όσους βρίσκονται εκτός αυτής της δυναμικής
THE LIFO TEAM
ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου ΜΙΔΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ως το τέλος Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Ποια η λειτουργία του
THE LIFO TEAM
Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM