Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών για την πορεία της Ελλάδας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian. Ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει ότι η Ελλάδα κοντεύει να ξεπεράσει την κρίση, ενώ έχει διαφύγει και από το μεγάλο κίνδυνο. «Η Ελλάδα έχει διαφύγει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο. Κανείς δεν μιλά σήμερα για το Grexit,- ακόμη και οι οικονομολόγοι που είχαν ταχθεί υπέρ του Grexit παραδέχθηκαν ότι έκαναν λάθος», λέει ο υπουργός.

«Όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, έχουμε καλύψει τα δύο τρίτα του στόχου. Όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, έχουμε καλύψει τα τρία τέταρτα της απόστασης έως την επίτευξη του στόχου. Η Ελλάδα έχει πληρώσει ένα πολύ μεγάλο αντίτιμο με τη λιτότητα…Αλλά νομίζω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα», τονίζει ακόμη, σημειώνοντας ότι «είναι όπως σε έναν μαραθώνιο- τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα, επειδή υπάρχει μεγάλη κόπωση».

Ταυτόχρονα ζητά μεγαλύτερη αλληλεγγύη από την Ευρώπη με περισσότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα. Θυμίζει ακόμη την δέσμευση του Γιούρογκρουπ ότι όταν η χώρα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα, θα μειωθούν τα επιτόκια στα δάνεια.

 

Για τον υπουργό, το μέλλον της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από αυτό της Ευρώπης. «Θα εξαρτηθεί από την αρχιτεκτονική της. Χρειαζόμαστε μία πιο ομοσπονδιακή Ευρώπη, μεγαλύτερη ενότητα, περισσότερη συνοχή. Τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία αποτελούν ένα παράδειγμα σημαντικών αλλαγών στην αρχιτεκτονική», σημειώνει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr