«Αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση»

«Αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση» Facebook Twitter
0

Ως «σχεδόν αναπόφευκτη» χαρακτηρίζει μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου των Χριστιανοδημοκρατών-και σύμβουλος- της Αγκελα Μέρκελ, Κουρτ Λάουκ.

Σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο Koυρτ Λάουκ επισημαίνει, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική   ότι αν και θα ήταν οδυνηρή μια διαγραφή μεγάλου τμήματος της οικονομικής βοήθειας, είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να είναι η λύση απλώς να αυξάνουμε, να επεκτείνουμε ή να συγκαλύπτουμε περαιτέρω τους κινδύνους εγγύησης.

«Η περίπτωση της Ελλάδας δείχνει ότι η πολιτική της λιτότητας και της διάσωσης, από μόνη της, δεν είναι παραγωγική. Οδήγησε μόνο στην απομάκρυνση πολλών πολιτών από την Ευρώπη. Κάποιοι δεν θέλουν λιτότητα μέχρι θανάτου, άλλοι δεν θέλουν να πληρώνουν για τζαμπατζήδες. Η αναμενόμενη τον Νοέμβριο έκθεση της τρόικας απειλείται να καταντήσει φάρσα», τονίζει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου του κόμματος της Αγκελας Μέρκελ.

Της ίδιας άποψης είναι και οι συντάκτες του Bloomberg που επισημαίνουν ότι: «Για την Ελλάδα δεν αρκεί η επαναγορά χρέους, χρειάζεται διαγραφή χρεών»,υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη εξαφανιστεί το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας λόγω ύφεσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM