«Αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση»

«Αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση» Facebook Twitter
0

Ως «σχεδόν αναπόφευκτη» χαρακτηρίζει μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου των Χριστιανοδημοκρατών-και σύμβουλος- της Αγκελα Μέρκελ, Κουρτ Λάουκ.

Σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο Koυρτ Λάουκ επισημαίνει, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική   ότι αν και θα ήταν οδυνηρή μια διαγραφή μεγάλου τμήματος της οικονομικής βοήθειας, είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να είναι η λύση απλώς να αυξάνουμε, να επεκτείνουμε ή να συγκαλύπτουμε περαιτέρω τους κινδύνους εγγύησης.

«Η περίπτωση της Ελλάδας δείχνει ότι η πολιτική της λιτότητας και της διάσωσης, από μόνη της, δεν είναι παραγωγική. Οδήγησε μόνο στην απομάκρυνση πολλών πολιτών από την Ευρώπη. Κάποιοι δεν θέλουν λιτότητα μέχρι θανάτου, άλλοι δεν θέλουν να πληρώνουν για τζαμπατζήδες. Η αναμενόμενη τον Νοέμβριο έκθεση της τρόικας απειλείται να καταντήσει φάρσα», τονίζει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου του κόμματος της Αγκελας Μέρκελ.

Της ίδιας άποψης είναι και οι συντάκτες του Bloomberg που επισημαίνουν ότι: «Για την Ελλάδα δεν αρκεί η επαναγορά χρέους, χρειάζεται διαγραφή χρεών»,υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη εξαφανιστεί το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας λόγω ύφεσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM