Σόιμπλε: Κανείς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αλλά…

Σόιμπλε: Κανείς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αλλά… Facebook Twitter
1

Κανείς δεν επιθυμεί την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, όμως η Αθήνα πρέπει να αποδείξει την τρόικα πως παραμένει προσηλωμένη στους όρους του δεύτερου πακέτου στήριξης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συμπλήρωσε επίσης ότι «η Γερμανία έχει να χάσει τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα-μέλος σε περίπτωση αποτυχίας της Ευρωζώνης».

Σόιμπλε: Κανείς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αλλά… Facebook Twitter

Πάντως, για πρώτη φορά από τις 29 Μαρτίου του 2012, η απόδοση του ελληνικού ομολόγου δεκαετούς διάρκεια πέφτει κάτω από το 20%, γεγονός που πιθανόν να σχετίζεται με κάποια καλά δεδομένα που παρουσίασε η ελληνική οικονομία, όπως η μεγάλη μείωση του ελλείμματος και μάλιστα πάνω από το στόχο.

Θυμίζουμε ότι το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα €12,482 δις, έναντι αρχικού στόχου €15,214 δις, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στο €1,412 δις, αντί αρχικού στόχου €4,202 δις.

Σόιμπλε: Κανείς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αλλά… Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM