120 δόσεις: Όλες οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

120 δόσεις: Όλες οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
0

Ευνοϊκές αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές να ενταχθούν στη ρύθμιση λέγοντας παράλληλα πως «είναι η τελευταία φορά που το Δημόσιο προχωρά σε παρόμοια ρύθμιση». 

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο που θα έρθει άμεσα προς ψήφιση θα περιλαμβάνονται τα εξής: 

 Βελτιώνεται αμέσως η ρύθμιση για τις 120 δόσεις, στην οποία έως τώρα δεν είχαν ενταχθεί οι περισσότεροι οφειλέτες. Οι αλλαγές προβλέπουν:

· Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.

· Το επιτόκιο μειώνεται από 5% σε 3%.

· Διευρύνεται η ρύθμιση με την υπαγωγή όλων των επιχειρήσεων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ. Ως τώρα ίσχυαν 18-36 δόσεις και πριν τις εκλογές με ΠΝΠ που δεν έχει κυρωθεί στη Βουλή προστέθηκαν στις 120 δόσεις και όσες επιχειρήσεις είχαν ακαθάριστα έσοδα ως 2 εκατ. ευρώ. Το κριτήριο αυτό καταργείται και θα εξετάζεται μόνον το ύψος των οφειλών *έως 1 εκατομμύριο ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις)

· Για όλους όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Ουσιαστικά ως τώρα 1,3 εκατομμύριο οφειλέτες δεν είχαν κίνητρο να ενταχθούν για να γλιτώσουν, αφού οι κατασχέσεις συνεχίζονταν παρά την υπαγωγή τους στη ρύθμιση. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Credit Suisse: Στα 108.300 δολάρια ο πλούτος του μέσου Ελλήνα - Μερικές χιλιάδες οι εκατομμυριούχοι

Οικονομία / Credit Suisse: Στα 108.300 δολάρια ο πλούτος του μέσου Ελλήνα - Χιλιάδες οι εκατομμυριούχοι

Οι αναλυτές εντόπισαν στην Ελλάδα ένα άτομο με περιουσία άνω των 500 εκατ. δολαρίων, 30 άτομα με 100-500 εκατ. δολάρια και 89 πολυεκατομμυριούχους με περιουσία από 50 έως 100 εκατ. δολαρίων
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ