Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuter's, η Ολλανδική Υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων (DPA), κατόπιν 7μηνης έρευνας, απεφάνθη ότι η πρακτική της Google να συγκεντρώνει συνδυαστικά, από διάφορες υπηρεσίες της, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της αντιβαίνει στον αντίστοιχο Ολλανδικό νόμο.

 

Μάλιστα, η Υπηρεσία ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο της Google ώστε να συζητηθούν οι ανησυχίες περί αυτού του θέματος για να αποφασίσει εάν θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες κατά της πρακτικής αυτής. Πράξη η οποία μπορεί να επιφέρει μέχρι και αρκετά μεγάλο πρόστιμο στην Αμερικανική εταιρεία.

 

Σε απάντηση των παραπάνω, εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως η εταιρεία παρέχει στους χρήστες των υπηρεσιών της επαρκώς ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα προσωπικά τους δεδομένα.

 

"Η πολιτική μας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, σέβεται τον Ευρωπαϊκό νόμο και μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε απλούστερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Ολλανδική Υπηρεσία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε εις το διηνεκές" κατέληξε η δήλωση.

 

Η απόφαση της Ολλανδικής υπηρεσίας, αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες ολόκληρης της Ευρώπης σχετικά με τον όγκο των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται από υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων τύπου "cloud", δηλαδή χωρίς συγκεκριμένη εντοπιότητα, όπου τα δεδομένα χρηστών φυλάσσονται χωρίς οι ίδιοι να έχουν τον πλήρη έλεγχο σε αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr