"Συμμαχία" Facebook και Microsoft για ένα ασφαλές internet

"Συμμαχία" Facebook και Microsoft για ένα ασφαλές internet Facebook Twitter
0

Δύο μεγάλοι παίκτες της τεχνολογίας, Facebook και Microsoft, βάζουν στην άκρη τις corporate διαφορές τους, προκειμένου να καταπολεμήσουν από κοινού την εμφάνιση και την εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού, μέσω του εντοπισμού "κενών ασφαλείας" ή ατελειών (bugs) όπως αναφέρει το BBC.

Το πρόγραμμα που φέρει την ονομασία "hackerone" θα περιλαμβάνει την προσφορά αμοιβών σε όσους προγραμματιστές ή απλούς χρήστες, καταφέρουν να ανακαλύψουν κενά ασφαλείας ή ατέλειες σε ιντερνετικά προγράμματα ή εφαρμογές που θα ανέρχονται από 300 έως 5000 δολάρια. Το ποσό θα όρίζεται ανάλογα με το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το bug.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχει πάρει και στο παρελθόν η Microsoft, προσφέροντας μέχρι και 100.000 δολάρια, σε κυνηγούς bugs. H κίνηση αυτή συμπίπτει με την πρόσφατη ανακάλυψη ενός κενού ασφαλείας σε προγράμματα της Microsoft που ενδέχεται να επηρεάσει αρκετούς χρήστες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM