Η Huawei ξεπέρασε για πρώτη φορά την Apple στις πωλήσεις smartphones

Η Huawei ξεπέρασε για πρώτη φορά την Apple στις πωλήσεις smartphones Facebook Twitter
ΕPA
2

H Huawei ξεπέρασε για πρώτη φορά την Αpple σε πωλήσεις smartphones το τελευταίο τρίμηνο, κάτι που φέρνει την κινέζικη εταιρία στη δεύτερη θέση παγκοσμίως. 

Η Huawei πούλησε περίπου 54 εκατομμύρια συσκευές το β΄τρίμηνο του 2018, μια αύξηση 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στην πρώτη θέση παραμένει η Samsung με 70 εκατομμύρια smartphones, μια πτώση 10% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2017. 

«Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της Huawei είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Δείχνει ικανότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε αγορές που το brand παρέμενε σε μεγάλο βαθμό άγνωστο» λέει ο αναλυτής της IDC, Ράιαν Ράιθ. 

Η Huawei κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση, ενώ παραμένει ουσιαστικά αποκλεισμένη από την μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία, τις ΗΠΑ.

Και αυτό, γιατί οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι πιστεύουν πως οι συσκευές της εταιρίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα από την κινέζικη κυβέρνηση, για λόγους κατασκοπίας. 

Η Huawei έχει επανειλημμένως αρνηθεί πως τα προϊόντα της αντιμετωπίζουν προβλήματα σε θέματα ασφάλειας. 

Οι οικονομικές τιμές των συσκευών της εταιρίες αποτέλεσαν μεγάλο πλεονέκτημα για την εταιρίας στις ασιατικές χώρες του Ειρηνικού.

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις της, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Επίσης οι πωλήσεις της εταιρίας σημείωσαν σημαντική αύξηση στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. 

 Όλα αυτά, ενώ εκτός από τις ΗΠΑ, αξιωματούχοι σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Καναδά έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας που πιθανόν να προκύψουν από την χρήση των κινέζικων συσκευών.

Η Ηuawei έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες να αποκτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς στην τεχνολογία 5G.

Αν μεγάλες αγορές απαγορεύσουν τη χρήση συσκευών στη χώρα τους, αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθεια της εταιρίας να γίνει μια από τις σημαντικές εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο στην τεχνολογία 5G. 

Mε πληροφορίες από CNN 

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM