Ακόμα ένα σοβαρό κενό ασφαλείας έρχεται να πονοκεφαλίασει του χρήστες του Facebook, καθώς ερευνητές ασφαλείας κατάφεραν να αποδείξουν ότι η λειτουργία αναζήτησης μέσω τηλεφώνου του Facebook, επιτρέπει την εύρεση έγκυρων τηλεφωνικών αριθμών καθώς και τα αντίστοιχα ονόματα των κατόχων.

 

Όπως αποκαλύπτει το Techhive, όσοι χρήστες έχουν συνδέσει το προφίλ τους στο κοινωνικό δίκτυο με τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου φαίνεται πως είναι εκτεθειμένοι ακόμα και σε περίπτωση που έχουν επιλέξει να μην είναι ορατός προς τρίτους. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι στην περίπτωση που κάποιος έχει στην κατοχή του ένα άγνωστο νούμερο και θέλει να βρει τον κάτοχό του, μπορεί να δοκιμάσει μία αναζήτηση στο Facebook, η οποία είναι πιθανόν να στεφτεί με επιτυχία.

Ο ανεξάρτητος ερευνητής Suriya Prakash αποκάλυψε ότι έχει ήδη ενημερώσει το Facebook για το πρόβλημα αυτό, αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Τονίζεται ότι ο ίδιος αποφάσισε να δημοσιεύσει 850 τηλεφωνικούς αριθμούς μαζί με τα ονόματα των κατόχων για να αποδείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr