Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι γερμανικές αρχές για την κλοπή διαμαντιών από μουσείο της Δρέσδης πέρυσι τον Νοέμβριο. 

 

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι έκλεψαν πάνω από δώδεκα αντικείμενα με διαμάντια, από τον «Πράσινο Θόλο» της Δρέσδης. Ο ηγεμόνας της Σαξονίας, August der Starke, είχε δημιουργήσει αυτή τη συλλογή το 1723 σε ένα από τα παλαιότερα μουσεία του κόσμου.

 

Πέρα από τις συλλήψεις, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια στο Βερολίνο. Οι αρχές επικεντρώνονται στην «αναζήτηση των κλεμμένων θησαυρών τέχνης και πιθανών αποδεικτικών στοιχείων, όπως μέσα αποθήκευσης, ρούχα και εργαλεία», αναφέρεται σε δήλωση.

 

Περίπου 1.600 αξιωματικοί συμμετείχαν στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα. Οι τρεις συλληφθέντες πιστεύεται ότι αποτελούν μέλη ενός διαβόητου εγκληματικού οικογενειακού δικτύου με έδρα το Βερολίνο, αναφέρει η ανταποκρίτρια του BBC Jenny Hill.

 

Τρία σετ κοσμημάτων πιστεύεται ότι κλάπηκαν από τον «Πράσινο Θόλο» τον περασμένο Νοέμβριο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι διακοσμημένα με ρουμπίνια, σμαράγδια και ζαφείρια. Άλλα αντικείμενα που είχαν κλαπεί ήταν ένα σπαθί με διαμάντι και ένα κάλυμμα ώμου το οποίο είναι διακοσμημένο με το διάσημο λευκό διαμάντι της Δρέσδης 49 καρατίων.

 

EPA
EPA

 

«Τα αντικείμενα δεν μπορούν να πωληθούν νόμιμα, είναι διάσημα», είχε δηλώσει η Marion Ackermann, επικεφαλής των κρατικών μουσείων της Δρέσδης, λίγο μετά την κλοπή. 

 

Πέρυσι, λίγο μετά τη ληστεία, ειδικοί είχαν εκφράσει φόβους πως τα σπάνια αντικείμενα ενδέχεται να μην εντοπιστούν ποτέ

 

 

Με πληροφορίες από ΒΒC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr