Η Σίνθια Νίξον πρόκειται να σκηνοθετήσει στο Μπρόντγουεϊ το πρωτοποριακό έργο για την ομοφυλοφιλία,  «Last Summer στο Bluefish Cove» της Τζέιν Τσέιμπερς που έκανε το ντεμπούτο του στο "Off Broadway" το 1980. 

 

Η υπόθεση του έργου ξετυλίγεται ανάμεσα σε μία παρέα από ομοφυλόφιλες γυναίκες που απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην φανταστική παραλιακή πόλη του Bluefish Cove. Μία στρέιτ γυναίκα, παρατά τον σύζυγό της και μπαίνει στην παρέα τους χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το πού έχει βρεθεί.


Μετά το ντεμπούτο του, το έργο επιδοκιμάστηκε για την άρτια εκπροσώπηση των ομοφυλόφιλων γυναικών σε μια εποχή όπου απουσίαζαν από τις παραδοσιακές θεατρικές παραγωγές. Η αρθρογράφος της New York Times, Ελίζαμπεθ Βιντσετέλι υποστηρίζει ότι ακόμα και τώρα ιστορίες ομοφυλόφιλων γυναικών δεν φθάνουν εύκολα στο στο Μπρόντγουεϊ.


«Καμία από αυτές τις γυναίκες στο έργο δεν απολογείται για το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλη» είχε δηλώσει η Τσέιμπερς σε συνέντευξή της στην εφημερίδα το 1981. «Απλά το αποδέχονται και διάγουν παραγωγικούς βίους. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό να πρέπει να φοβίζει τους ανθρώπους» είχε πει.


Το έργο θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά, με τους ηθοποιούς, τη δημιουργική ομάδα και το θέατρο να αναμένονται να ανακοινωθούν ωστόσο η ομάδα παραγωγής του έργου θα αποτελείται από τις Έλεν Ντετζενέρις, Λίλι Τόμλιν, Χάριετ Νιούμαν Λιβ, Πόρσια ντε Ρόσι και Τζέιν Βάγκνερ.

 

Με πληροφορίες από New York Times